Buna seara ! Care este termenul limita pentru indeplinirea procedurii de citare in comercial?
Daca nu se indeplineste procedura de citare se acorda fara discutii un nou termen de judecata?
Pentru a se trece la judecata unei cauze partile trebuie sa fie legal citate.
Neindeplinirea procedurii de citare duce la amanarea cauzei fara discutie si se dispune din nou citarea.
Instanta din oficiu va constata lipsa de procedura privind citarea legala a partilor iar cauza se va amana.
In general termenele se dau aproximativ la distanta de 3 saptamani
Opiniile intemeiate ale antevorbitorilor mei s-ar traduce prin faptul ca nu va puteti judeca cu o persoana fizica sau juridica fara ca aceata sa stie si sa se apere (daca vrea).
De acord cu colegul de mai sus, nu va puteti judeca fara ca acea persoana sa stie...
Asa incat, amanarea se produce fara discutie numai daca persoana necitata legal nu se prezinta! Daca se prezinta, lipsa se acopera si se poate judeca acea cauza.
In caz ca una sau mai multe parti se prezinta, instanta nu poate constata din oficiu fara a pune chestiunea in discutia partilor prezente. Ca daca lipseste o parte, instanta nu le poate ignora pe celelalte prezente.
Procedura de citare
oltul
daca nu am fost prezent in ultimul termen (penal) dar am avut avocat angajat si ea a fost prezenta,nu am primit citatie....pot sa zic ca am termen in ... (vezi toată discuția)