avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Achizitie praxis - deductibilitate cheltuieli
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Achizitie praxis - deductibilitate cheltuieli

Buna ziua,

Care este regimul fiscal al cumpararii praxisului de catre un CMI? Cheltuiala este deductibila integral la efectuarea platii sau se considera fond comercial si se amortizeaza?
Valoarea contractului este de 10000 ron.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elvirap , utilizator 13:27, 30 August 2014
In Codul fiscal avem:

ART. 24 Amortizarea fiscală

[...]

(16) Contribuabilii care investesc în mijloace fixe destinate prevenirii accidentelor de muncă şi bolilor profesionale, precum şi înfiinţării şi funcţionării cabinetelor medicale, pot deduce integral valoarea acestora la calculul profitului impozabil la data punerii în funcţiune sau pot recupera aceste cheltuieli prin deduceri de amortizare, potrivit prevederilor prezentului articol.

Fiind vorba de un C.M.I. puteti sa il treceti integral pe cheltuieli la momentul achizitiei.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere preluare praxis ContSters73136 ContSters73136 Va rog sa-mi comunicati cum pot deduce cumpararea praxisului de medicina de familie (lista de capitatie si patrimoniul de afectatiune profesionala)? La data ... (vezi toată discuția)
Deducere mijloc fix la un cmi la data achizitionarii sau la data punerii in functiune claudana claudana Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spune-ti daca, in cazul in care am achizitionat un aparat stomatologic in valoare de 8200 ron la un CMI la data de 14.10.2016 ... (vezi toată discuția)
Amortizare deductibila sau nu ? Marian Trutan Marian Trutan Buna ziua ! Va supun atentiei urmatoarea speta : Un cabinet medical-CMI a achizitionat de la o persoana fizica un aparat de o valoare mare-circa 200000 lei,in ... (vezi toată discuția)