avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Acordare/restituire imprumut C.A.R.
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Acordare/restituire imprumut C.A.R.

In cazul acordarii catre membrii de imprumuturi in numerar si de incasare a ratelor de restituire aferente de catre Casele de ajutor reciproc ale salariatilor si ale pensionarilor exista limita/plafon de plati/ incasari in numerar pe zi si persoana ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 02:06, 5 Septembrie 2014
La această dată sunt încă în vigoare prevederile OG 15/1996, care permit efectuarea de plăti în numerar către persoane fizice fără avea o limita superioară.

Proiectul de lege pentru intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar care stabileste plafoane pentru tranzactiile in numerar se afla in dezbatere la Senat
Multumesc ; exista cumva vreo prevedere legala care sa stabileasca suma maxima de numerar - plafonul de casa care poate fi pastrata in casierie ?
Plafonul legal de casa prevazut de Art.5 din OG 15 / 1996 a fost abrogat in 2004 si nu s-a mai instituit altul, fiecare entitate fiind libera sa isi stabileasca propriul plafon. A se tine insa cont ca pastrarea de sume mari in numerar implica si luarea unor masuri de securitate de nivel corespunzator, altfel se incalca legislatia privind paza bunurilor, si la sume mari autoritatile pot considera ca o casa de fier ”obisnuita” si niste gratii si un sistem simplu de alarma nu e suficient... Asa ca recomandarea este sa nu se stabileasca un plafon de casa foarte ridicat.... Cat despre un eventual plafon de tranzactie, asa cum s-a precizat, nu exista inca in relatia cu persoane fizice. A se tine insa cont de obligatiile de raportare la ONPCSB a operatiilor cu numerar peste echivalentul a 15000 EUR !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plafon plati in numerar la i.i. diana_marin diana_marin ce plafon zilnic de plati in numerar are o intreprindere individuala? (vezi toată discuția)
Limitare incasari si plati intre persoane fizice si juridice Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, Spuneti-mi va rog cum mai este cu limitarea incasarilor si platilor in numerar. Multumesc. (vezi toată discuția)
Mai multe plati cu chit pentru o factura ce nu depaseste 5000 ron komon komon Va rog sa-mi spuneti daca se pot face mai multe plati cu numerar cu chitanta la un furnizor pentru o factura care nu depaseste 5000 ron. Multumesc! (vezi toată discuția)