Buna ziua !
Am incheiat , cu firma constructoare , un precontract de cumparare a unui apartament intr-un bloc nou .Precontractul s-a facut printr-o agentie de listing , deci agentie imobiliara care actioneaza in numele vanzatorului .
Recunosc ca nu am solicitat sa vad personal actele de proprietate si marturisesc ca in cazul proprietarului constructor nici nu stiam ce sa cer . Notarul convenit este cel propus de vanzator .
In precontract , vanzatorul garanteaza ca dreptul de proprietate nu este contestat , ca nu cunoaste temeiuri pentru care ar putea fi contestat in viitor , ca nu face obiectul niciunui litigiu etc .
Ce verificari pot face eu ( pana la efectuarea platii si/sau incheierea actului la notariat ) ca sa nu am surprize mai tarziu in ceea ce priveste dreptul de proprietate si datoriile cu care se preia apartamentul .
Multumesc anticipat .
Daca precontractul a fost efectuat de catre un notar, atunci este imperios necesar sa va adresati notarului respectiv deoarece acesta a verificat veridigitatea documentelor ce au stat la baza intocmirii acestuia si cunoaste corect si eficient care sunt pasii urmatori pentru incheierea contractului autentic.
Pentru linistea dumneavoastra verificati :
- cartea funciara colectiva a imobilui;
- certificatul de urbanism si documentatia enumerata in acesta;
- autorizatia de constructie;
- procesul verbal de receptia lucrarii.
SUCCES
Referitor la eventualele datorii,verificati temeinic situatia financiara a apartamentului la asociatia de proprietari-solicitati oficial emiterea de document care sa ateste situatia obligatiilor aferente apartament