avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Despre cotizarea pentru pensie atunci cand nu ai ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Despre cotizarea pentru pensie atunci cand nu ai venituri

Buna ziua.Sant o persoana fara venit,neavand un loc de munca din cauza unor probleme de sanatate mai vechi si as dori sa cotizez o anumita suma de bani pentru ca atunci cand voi avea dreptul sa beneficiez de o pensie pentru a supravietui.Pot face acest lucru si daca da va fi vorba de o suma mare?unde ma pot adresa pentru a solicita acest lucru?Va multumesc anticipat si O ZI BUNA SA AVETI
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 15:07, 30 August 2014
Puteti incheia contract de asigurare cu casa locala.
Pentru 2014 se plateste 252 de lei lunar.
Aceasta suma creste de la an la an cu aproximativ 4%.
Se plateste doar pentru viitor.
Stagiul minim este de 15 ani.
Va multumesc frumos pentru raspuns si v-as mai intreba daca este nevoie sa platesc cumva si din anii trecuti de la data cand am terminat activitatea in campul muncii?imi cer scuze dar v-ati referit la Casa locala de pensii de sector?va multumesc anticipat
Contractul de asigurare incheiat cu Casa Teritoriala de Pensii isi produce efecte pentru viitor.

Nu se poate plati retroactiv contributia de asigurari sociale.
Vi s-a raspuns: numai pentru viitor!:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata f stagiu incomplet cyan cyan Femeie, nascuta 05.02.1960, stagiu de cotizare 21 de ani in tara si 3 ani in Italia, cand poate iesi la pensie anticipat? Poate plati \\"din mana\\" ... (vezi toată discuția)
Persoana neincadrata in munca(niciodata) poate beneficia de pensie? coveadrian coveadrian Buna ziua, M-ar interesa daca o persoana care din motive personale/familiale nu a muncit cu forme legale vreodata ar putea beneficia de pensie? Mentionez ... (vezi toată discuția)
Pensionare dupa 8 ani lucrati? P-Sophie88 P-Sophie88 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o problema, daca puteti... Mama mea (acum 61 de ani) a fost casnica, a inceput sa lucreze tarziu, acum are 8 ani lucrati. ... (vezi toată discuția)