avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Folosire declaratie notariala iesire din tara copil ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Folosire declaratie notariala iesire din tara copil minor pentru alte persoane

buna ziua, sunt divortat de sotie la notar din 2012.
anul acesta in august, sotia cu baiatul minor si parintii acesteia au plecat in ungaria, in vacanta. sotia s-a intors imediat in tara, copilul a ramas doar cu bunicii iar dupa o saptamina a revenit dupa ei si s-au intors toti in romania. precizez ca sotia avea declaratie notariala cu acceptul meu, insa doar pentru ea, nu si pentru bunici.
avea dreptul sa faca lucrul asta sau a comis o ilegalitate?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: claudiu_2014 , utilizator 14:31, 22 Martie 2018
In opinia mea, copilul a iesit legal din tara impreuna cu mama lui conform declaratiei notariale.
Care e problema dvs de fapt ?
Copilul putea ramane si in Romania cu bunicii, acestia au stat cu copilul in Ungaria, unde e problema ?
Daca stiti ca nu e in siguranta cu ei, nu ii mai dati anul viitor acordul si va veti vedea in instanta .

Parasirea tarii a fost legala.
1. nu am incredere in bunici sa iasa din tara cu baiatul meu, bunicul consuma alcool, se cearta des cu sotia lui, una e in romania unde sunt si vecini sau alti cunoscuti, cind sta la ei si alta intr-o tara straina, cu alte reguli...poate sunt subiectiv si ma ingrijorez degeaba;
2.eu i-am dat sotiei acceptul sa iasa din tara cu baiatul, dupa cum spuneti d-voastra, trece cu el granita si-l lasa cu cine vrea ea si e perfect legal, nu?...in plus, o terta persoana care iese cu baiatul are nevoie de acceptul parintilor si cazier judiciar, nu asa spune legea?....cel putin asa am vazut la o agentie de turism scris pe un afis....de aceea intrebarea mea, de mai sus.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este legal, poate lasa copilul cu cine doreste (cata vreme il lasa in grija cuiva responsabil, nu-l lasa pe strada).
La fel de legal puteti merge dvs sa luati copilul si sa-l aduceti acasa daca nu sunteti de acord cu persoanele respective.
Bunicii nu au iesit cu copilul din tara, mama a iesit cu copilul din tara avand acordul dvs - deci, iarasi, totul legal.
Cat despre prima dvs grija cred ca va faceti prea multe griji - daca aveti incredere sa-l lasati in tara cu bunicii puteti sa-l lasati si in afara tarii. Cand sta la bunici in tara nu sta la vecini si nu-i poarta vecinii de grija, iar regulile din Ungaria nu vad cum ar influenta situatia ... daca intra bunicul in coflict cu legea din Ungaria si ajunge sa fie privat de libertate veti fi anuntati (dvs, parintii copilului) altfel nu vad ce va ingrijoreaza.
Credeti ca se poate pierde copilul de bunici si n-ar stii limba tarii ca sa poata cere ajutor?
Ultima modificare: Luni, 8 Septembrie 2014
mirebire, utilizator

Alte discuții în legătură

Acord de mediere magirescuradu magirescuradu sunt divortat din2001de fosta sotie.din 2002 am convetuit cu ea fara acte legale.in 2004 sa nascut un baietel pe care l-am recunoscut.anul acesta in luna ... (vezi toată discuția)
Program de vizitare. ce șanse de schimbare sunt dacă deschid un nou proces, dat fiind că în realitate minorul nu locuiește cu părintele rezident? Niky84 Niky84 Buna seara.in 2015 am pierdut un proces pt. stabilirea unui program de vizitare a minorului,in fapt nu m-am prezentat deoarece lucram in afara tarii si nu mi-a ... (vezi toată discuția)
Divort, custodie comuna minor, bunica nu ma lasa sa ies cu el din curte... nightbeat80 nightbeat80 Salutare! Ma aflu intr-o situatie similara multor tati, probabil, si anume: In urma divortului amiabil de sotia mea, am stabilit ca.. custodia comuna asupra ... (vezi toată discuția)