avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, custodie comuna minor, bunica nu ma lasa sa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, custodie comuna minor, bunica nu ma lasa sa ies cu el din curte...

Salutare!
Ma aflu intr-o situatie similara multor tati, probabil, si anume:
In urma divortului amiabil de sotia mea, am stabilit ca.. custodia comuna asupra minorului de 4 ani ar fi cea mai buna solutie pt copil, si ca noi ne vom intelege. Eu platesc pensia alimentara.

Mama este insa plecata in strainatate de 3 ani, fusesem si eu un an, iar pe durata plecarii ei am convenit ca copilul va sta cu bunica (mama sotiei). Domiciliul stabilit prin acte este acelasi pt copil, mama si bunica.

Eu am petrecut timp zilnic cu copilul, mergeam la el si de 2 ori pe zi, minus anul in care am fost plecat, dar si atunci veneam zilnic timp de 2 saptamani la fiecare 3 luni, ne intelegem bine si ne iubim mult.

Recent s-au mutat la casa, si mai nou, nu sunt lasat sa ies cu copilul din curte.. de exemplu sa mergem in parc sa ne dam cu bicicleta sau pe tobogan etc, fiind 'obligat' sa interactionez cu fiul meu doar in acel mediu, inchis sa zicem.

Care ar fi cele mai ok metode de a ne bucura de mai multa libertate? Ca nu vreau sa ma cert cu nimeni, mai ales ca fiul meu ar fi mereu de fata? Mama l-ar lasa sa vina cu mine, vrea si el, dar ma lovesc de bunica in grija careia este si nu stiu ce sa fac, a devenit prea posesiva, cred.

Va multumesc!


La momentul divortului nu ati stabilit un program de vizita si de preluare a minorului? Daca nu ati facut-o, o puteti face acum. Instanta va stabili un program clar care va trebui respectat si de cealalta parte
Ultima modificare: Marți, 4 Iulie 2017
Consuela Scarlat, Avocat
Probabil bunicii ii este teama sa nu luați copilul .. trebuie sa cereți în instanta program de vizitare a minorului , cu dreptul de a-l lua in wk.- end ( doua pe luna de regula ) acasă la dvs . Și de asemenea și în vacante.
Nu, nu am stabilit un program intrucat ambii parinti am considerat la momentul respectiv ca nu este cazul.
Am de ales sau asta e singura solutie, cu programul?
da, asta ar fi solutia, in conditiile in care nu puteti lua copilul
Este copilul dumneavoastra, puteti pleca oriunde cu el. Apelati la politie daca doamna nu va lasa sa plecati cu el.

Alte discuții în legătură

Decadere din drepturi parintesti Mario09 Mario09 Buna ziua.am si eu o problema...am un copil in varsta de 7 luni...mama copilului imi interzice sa mai am contact cu el...el fiind la mama lui.pers cu care am ... (vezi toată discuția)
Urgent! nerespectare program vizita minor Lucian_bz Lucian_bz Buna ziua, Am urmatorul caz si va rog sa ma ajutati cu un sfat. - parinti divortati in urma cu mai bine de un an. - tatal deschide proces pentru relatii ... (vezi toată discuția)
Ascunde copiii si nu ii duce la scoala cornycorny cornycorny Buna seara, sunt in divorț cu sotia, aceasta a părăsit locuința comuna împreună cu fiica invatata de avocat, deoarece se manifestă violent, eu am depus ... (vezi toată discuția)