avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ascunde copiii si nu ii duce la scoala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ascunde copiii si nu ii duce la scoala

Buna seara, sunt in divorț cu sotia, aceasta a părăsit locuința comuna împreună cu fiica invatata de avocat, deoarece se manifestă violent, eu am depus cerere pentru emiterea unui ordin de protecție, fiul ramanand la mine.
Luni am dus copilul la scoala iar (sotia) la luat cu o ora înainte fara sa ma anunte, am mers la locuinta mamei ei unde locuiește si nu au deschis ușa. Am luat legatura cu politistul de proximitate si a sunat-o ia transmis ca copilul este la ea si nu vrea sa mi-l dea pana nu hotaraste instanta. Marți la dus la scoala si la luat tot la 11, eu fiind de serviciu a mers mama mea sa il ia dar (sotia) era in clasa. Miercuri nu i-a dus la scoala am mers la locuință mamei ei, a ieșit mama ei si mi-a zis sa nu mai merg degeaba ca nu îmi permite accesul la copii . Azi iara nu ii duse la scoala, a luat scutire pe 3 zile de la medicul de familie ca sunt bolnavi. Ce pot face in această situație deoarece tine copiii ascunși de mine si nu ma lăsa sa vorbesc cu ei sau sa ii vad? Fiul meu este atasat de mine il tine fortat deoarece copilul nu ar sta cu ea. Poate politia sa facă ceva sau instanța de judecata ?
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 16:59, 23 Februarie 2017
Art. 920 Cpc
Instanta poate lua, pe tot timpul procesului, prin ordonanta presedintiala, masuri provizorii cu privire la stabilirea locuintei copiilor minori, la obligatia de intretinere, la incasarea alocatiei de stat pentru copii si la folosirea locuintei familiei.

Formulati cerere in dosarul de divort, depuneti memoriu si la Protectia Copilului sesizand abuzul constand in separarea intempestiva a copiilor fata de dvs.
Politia nu va poate ajuta.
Doar instanta dacă va va da dreptate și veți avea o hotărâre favorabila.

Sfatul meu este sa încercați o mediere și sa împărțiți cumva copilul pe durata procesului.
Se poate si sa va înțelegeți amiabil prin avocati dacă aveți și dvs. Si se cooperează...pentru ca medierea va poate costa și 1000 lei sau mai mult.

Adica sa va înțelegeți amiabil pana decide instanta.
Nu am cu cine sa ma inteleg, fiul fuge de ea nu vrea sub nici o forma sa locuiască la ea are 6 ani, de asta nici nu ma lăsa sa țin legătură cu el il ascunde de mine, si nici ea nu raspunde nici la telefon si nici nu deschide ușă la locuință mamei unde locuieste
Copilul poate fugi și sa vina la dvs. dacă vrea.
În ce oraș este cazul?
Trebuie formulata cerere privind ordonanță președințiala si depusa la dosarul de divorț ? Sau se depune si se face alt dosar?
Drobeta Turnu Severin, nu are cum sa fuga deoarece il tine numai in locuinta(apartament) la scoala nu il duce, mie nu îmi permite sa il vad
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2017
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Remedii efective alienare parentala evidenta againstPAS againstPAS Citeam undeva ca singura sansa reala a parintelui alienat esta ca, pe parcursul procedurii de executare silita, parintele alienator sa isi epuizeze proprile-i ... (vezi toată discuția)
Program de vizita copil Teolinul Teolinul Sunt divortat de 2 ani de zile, avem un copil in varsta de 7 ani, avem custodie comuna cu domiciliul la mama. programul meu este primul si al treilea weekend ... (vezi toată discuția)