avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ascunde copiii si nu ii duce la scoala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ascunde copiii si nu ii duce la scoala

Buna seara, sunt in divorț cu sotia, aceasta a părăsit locuința comuna împreună cu fiica invatata de avocat, deoarece se manifestă violent, eu am depus cerere pentru emiterea unui ordin de protecție, fiul ramanand la mine.
Luni am dus copilul la scoala iar (sotia) la luat cu o ora înainte fara sa ma anunte, am mers la locuinta mamei ei unde locuiește si nu au deschis ușa. Am luat legatura cu politistul de proximitate si a sunat-o ia transmis ca copilul este la ea si nu vrea sa mi-l dea pana nu hotaraste instanta. Marți la dus la scoala si la luat tot la 11, eu fiind de serviciu a mers mama mea sa il ia dar (sotia) era in clasa. Miercuri nu i-a dus la scoala am mers la locuință mamei ei, a ieșit mama ei si mi-a zis sa nu mai merg degeaba ca nu îmi permite accesul la copii . Azi iara nu ii duse la scoala, a luat scutire pe 3 zile de la medicul de familie ca sunt bolnavi. Ce pot face in această situație deoarece tine copiii ascunși de mine si nu ma lăsa sa vorbesc cu ei sau sa ii vad? Fiul meu este atasat de mine il tine fortat deoarece copilul nu ar sta cu ea. Poate politia sa facă ceva sau instanța de judecata ?
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 16:59, 23 Februarie 2017
@Martonze: graba este in a califica deschizatorul acestui subiect ca pe un agresor.

Martonze a scris:

În cazul de faţă, nu s-a dovedit că mama vrea să despartă copiii definitiv de tată,

cornycorny a scris:

[..]
Am luat legatura cu politistul de proximitate si a sunat-o ia transmis ca copilul este la ea si nu vrea sa mi-l dea pana nu hotaraste instanta.
[..]
Miercuri nu i-a dus la scoala am mers la locuință mamei ei, a ieșit mama ei si mi-a zis sa nu mai merg degeaba ca nu îmi permite accesul la copii .

Stiti cum se cheama cand rostiti o jumatate de minciuna ca si cum ar fi un adevar?

Da, nu definitiv, doar pana se termina procesul. De ce? Pentru ca poate.

Stiti cand vorbeati despre victimele violentei? Ei bine, copiii din povestea asta intra repede-repede in randurile victimelor.
Ultima modificare: Joi, 23 Februarie 2017
mirebire, utilizator

În cazul de faţă, nu s-a dovedit că mama vrea să despartă copiii definitiv de tată,

Nu definitiv, doar cateva luni...si totusi mai sus ati recunoscut ca nu ati putea sta fara copilul dumneavoastra nici o noapte.
Deci, din punct de vedere legal, ca doar suntem pe un forum de problem legale, ce sfatuiti userul sa faca pentru a nu sta fara copii cateva luni?
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2017
gi-jane2, moderator
@When, d.p.d.v. omenesc, am sfătuit mai sus userul.La fel, d-nul are la dispoziţie instrumentul "Ordonanţei preşedinţiale" care se judecă cu precădere şi de urgenţă. Am recunoscut că EU nu aş putea sta fără copil, dar m-am şi explicat DE CE.Nu ştim dacă e şi cazul domnului Corny

@mirebire Repet, dvs. luaţi ca adevăr absolut afirmaţiile userului Corny. D.p.d.v. legal, a primit indicaţii de specialitate. Nu l-am calificat pe d-l Corny drept agresor, ci am spus că EXISTĂ POSIBILITATEA ca la baza fugii soţiei cu copiii să fi fost evenimente violente.Deci vorbeam de o PROBABILITATE. De aceea există instanţe, ca să tranşeze asemenea situaţii, de neînţelegeri între părţi, respectând principiul contradicţionalităţii, adică punând părţile faţă în faţă şi cântărind fiecare argument şi dovadă
O cauză judecată prin Ordonanţă se poate termina şi în 2 săptămâni sau mai repede, fără a introduce vestita "alienare parentală" în ecuaţie :)
Ultima modificare: Joi, 23 Februarie 2017
Martonze, utilizator
martonze, dar despre posibile actiuni legale daca userul tot nu isi vede copii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Remedii efective alienare parentala evidenta againstPAS againstPAS Citeam undeva ca singura sansa reala a parintelui alienat esta ca, pe parcursul procedurii de executare silita, parintele alienator sa isi epuizeze proprile-i ... (vezi toată discuția)
Program de vizita copil Teolinul Teolinul Sunt divortat de 2 ani de zile, avem un copil in varsta de 7 ani, avem custodie comuna cu domiciliul la mama. programul meu este primul si al treilea weekend ... (vezi toată discuția)