Buna ziua.In urma unui proces civil ,prin decizia definitiva si irevocabila a ICCJ Bucuresti,am de recuperat o creanta,o suma de bani.Am investit cu formula executorie si am deschis dosar de executare la biroul executorului judecatoresc.
Executarea nu s-a putut realiza inca deoarece debitorii si-au vandut proprietatile si executorul cauta altele executabile. Intrebarea mea este: decizia Curtii de Apel este din 06.12.2011(privind creanta) si decizia finala a ICCJ este din 25.04.2013,deci stiu ca o creanta se prescrie dupa 3 ani.Dar eu sunt in cursul executarii si din pacate nu pot fii recuperati banii pana pe 06.12.2014 (cei 3 ani de la data pronuntarii CA).Ce trebuie facut? Trebuie o noua actiune ptr reinvestirea titlului executor al creantei? Deci daca suma de banii (care este mai mare ) nu se poate recupera in 3 ani din cauza ca debitorii reusesc sa-si ascunda veniturile si proprietatile reale,eu pot pierde aceasta creanta? Dupa pronuntarea ICCJ,definitiv si irevocabil,debitorii vand proprietatile, astfel ca atunci cand executorul obtine investirea/executarea(26.08.2014) acestea erau vandute (17.03.2014). Se poate face actiune pauliana de anulare a vanzarii? Multumesc.
Pentru a va pastra dreptul,solicitati oficial executorului judecatoresc din 6 in 6 luni,
mentinerea pe rolul activ al bej a cererii dv de executare silita debitor
Executare silita
ipate
Buna ziua! Am apelat la un executor judecatoresc pentru a pune in executare o decizie definitiva a Curtii de Apel. Cel asupra caruia s-a indreptat executarea ... (vezi toată discuția)