avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriere creanta
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriere creanta

Buna ziua.In urma unui proces civil ,prin decizia definitiva si irevocabila a ICCJ Bucuresti,am de recuperat o creanta,o suma de bani.Am investit cu formula executorie si am deschis dosar de executare la biroul executorului judecatoresc.
Executarea nu s-a putut realiza inca deoarece debitorii si-au vandut proprietatile si executorul cauta altele executabile. Intrebarea mea este: decizia Curtii de Apel este din 06.12.2011(privind creanta) si decizia finala a ICCJ este din 25.04.2013,deci stiu ca o creanta se prescrie dupa 3 ani.Dar eu sunt in cursul executarii si din pacate nu pot fii recuperati banii pana pe 06.12.2014 (cei 3 ani de la data pronuntarii CA).Ce trebuie facut? Trebuie o noua actiune ptr reinvestirea titlului executor al creantei? Deci daca suma de banii (care este mai mare ) nu se poate recupera in 3 ani din cauza ca debitorii reusesc sa-si ascunda veniturile si proprietatile reale,eu pot pierde aceasta creanta? Dupa pronuntarea ICCJ,definitiv si irevocabil,debitorii vand proprietatile, astfel ca atunci cand executorul obtine investirea/executarea(26.08.2014) acestea erau vandute (17.03.2014). Se poate face actiune pauliana de anulare a vanzarii? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:41, 30 August 2014
Pentru a va pastra dreptul,solicitati oficial executorului judecatoresc din 6 in 6 luni,
mentinerea pe rolul activ al bej a cererii dv de executare silita debitor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita amanata la nesfarsit istape istape Buna ziua! Am apelat la un executor judecatoresc pentru a pune in executare o decizie definitiva a Curtii de Apel. Cel asupra caruia s-a indreptat executarea ... (vezi toată discuția)
Executare silita ipate ipate Buna ziua! Am apelat la un executor judecatoresc pentru a pune in executare o decizie definitiva a Curtii de Apel. Cel asupra caruia s-a indreptat executarea ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin refuzat alynabica alynabica buna ziua,va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii daca am un bilet la ordin refuzat pot sa-i deschid procedura de insolventa firmei respective? ... (vezi toată discuția)