avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sarcina si profesia liberala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sarcina si profesia liberala

Buna ziua,
Sunt profesie liberala, infiintata la anaf si am 2 angajati, va rog daca ma ajutati la lamurirea catorva aspecte avand in vedere ca sunt insarcinata:
1. pentru a beneficia de indemnizatia de crestere copil pana la 2 ani trebuie sa suspend profesia liberala si sa nu mai inregistrez nici un venit pe CNP. Totusi eu am angajati si acestia ar munci efectiv.... insa veniturile mele sunt pe cnp
2. pentru un angajat am incheiata conventie cu somajul avand in vedere ca e absolvent... nu ar fi normal sa suspend activitatea si sa il las pe drumuri
3. daca nu suspend si pierd indemnizatia sunt obligata ca in perioada in care sunt in postnatal 42 de zile obligatorii sa nu inregistrez venituri?
cum sa fac sa fie corect?

multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:13, 31 August 2014
Infiintati un SRL cu acelasi domeniu de activitate sau cu domeniu de activitate apropiat (domeniul de activitate principal, secundare puteti avea mai multe) si in calitate de asociat (puteti fi si asociat unic) nu va fi nici o problema sa desfasurati in continuare activitatile dvs. Angajatii ii mutati pe SRL, fiindca acivitatea pe care o desfasurati in acest moment va trebui sa o suspendati. Adica una din doua: ori suspendati activitatea, ori renuntati la indemnizatia pentru cresterea copilului. Depinde ce este mai important pentru dvs....
Fiinf un caz mai deosebit, mai rar intalnit si neprevazut expres in legislatie ar fi bine sa intrebati si la Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala (ANPIS), pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa poate mentine un angajat pe perioada ccc? ozana_alexandra ozana_alexandra Buna ziua, Sunt PFA si intentionez sa angajez o persoana. De asemenea, urmeaza ca in curand sa nasc. Stiu ca pentru a beneficia de indemnizatia de crestere ... (vezi toată discuția)
Obtinere venituri fara suspendarea platii indemnizatiei pentru crestere copil andyc25 andyc25 Buna dimineaţa! Sunt, in prezent, in concediu de crestere copil si obtin indemnizatia aferentă. Stiu ca pt a nu-mi fi suspendata plata CCC trebuie sa nu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului mamica2015 mamica2015 Buna seara, Sunt avocat de cativa ani si o viitoare mamica in 2015 . Momentan veniturle mele sunt relativ mici, nu am depasit pragul minim la care se ... (vezi toată discuția)