Sunt PFA si intentionez sa angajez o persoana. De asemenea, urmeaza ca in curand sa nasc. Stiu ca pentru a beneficia de indemnizatia de crestere si ingrijire a copilului activitatea PFA trebuie suspendata. Intrebarea mea este daca imi pot pastra totusi angajatul la locul de munca si daca aceasta conditie se aplica pt orice forma de concediu (medical, pre si postnatal etc). Dar in cazul SRL-ului? Banuiesc ca administratorul se poate afla in CCC in timp ce restul angajatilor lucreaza, nu? Multumesc.
1. - In cazul SRL se poate mentine functia de asociat in timpul CCC.
- Functia de administrator se poate mentine numai daca nu are venituri din indemnizatie stabilita prin statut sau prin hotarare AGA si daca nu are venituri din salariu in baza unui contract individual de munca (in calitate de administrator).
2. - In cazul PFA legea spune ca trebuie sa se suspende activitatea pe perioada de CCC.
- Intre timp a aparut legea care permite ca o PFA sa aiba salariati.
- De aceea va recomand sa intrebati la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro
3. Pentru concedii medicale nu este nevoie de suspendarea activitatii de PFA.
Cic + pfa
Diana_B
Buna ziua,
Poate o angajata cu contract individual de munca la o firma sa intre in concediu de crestere a copilului de 2 ani si in acelasi timp sa realizeze ... (vezi toată discuția)