avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa cumparata este cu total altceva fata de cea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa cumparata este cu total altceva fata de cea descrisa in contractul de vanzare cumparare

In anul 2007 , am achizitionat o casa , construita in 2005 .La vremea aceea a
costat destul de mult .In contract scria ca este din BCA si , surpriza , in 2009 , cand ne-am mutat in casa cea noua , care era de fapt o incapere mare , pe care ulterior am compartimentat-o , surpriza a fost cand am batut in cui in perete , a cazut o jumatate de metru patrat de tencuiala si , am vazut ca BCA -ul este , due fapt , boltar!!! Asta , una , dar de curand a inceput sa ploua prin acoperis si cum tavanul casei este din Rigips ! , fapt nementionat in contract , am achizitionat materialele necesare schimbarii acoperisului: tabla, scanduri , folie .Se pare ca insasi structura , cadrul de lemn al acoperisului, este necorespunzatoare sustinerii unei acoperiri cu scandura si tabla . As vrea sa stiu daca este tardiva o actiune impotriva celor care mi-au vandut o casa total neconforma cu realitatea . Mentionez ca toate aceste neplaceri le-am constatat la cativa ani dupa achizitionarea casei , nelocuind in ea decat dupa cativa ani .Va multumesc anticipat .
Legea prevede termene destul de scurte pentru invocarea unor vicii ascunse ale unei construcții ( cred că cele la care faceți referire nu ar putea fi considerate vicii aparente, cel puțin ele nu putea fi descoperite fără o analiză atentă, eventual fără o expertiză de specialitate). Ar mai putea fi vorba și despre un viciu de consimțământ, după caz , privind încheierea unor acte juridice.
Puteți încerca o acțiune civilă, fără a exista garanția că veți putea obține ceva, după atâta timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara!am vandut apartamentul in urma cu o saptamana,deasupra ... Amelialia Amelialia Buna seara!am vandut apartamentul in urma cu o saptamana,deasupra este pod.A plouat si podul avand unele defectiuni,s-a udat tavanul. Acum noul propietar ma ... (vezi toată discuția)
Imi ploua in casa fedeles fedeles Buna ziua,in martie am cumparat o casa la curte ,toate bune si frumoase.Dupa ploaia de aseara am constatat ca se prelinge apa prin tabla pe marea suprafata a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in luna iunie am achizitionat o casa nou construita ... ioana2122 ioana2122 Buna ziua, in luna iunie am achizitionat o casa nou construita de la dezvoltator, prin credit ipotecar, ulterior achizitionarii am intampinat urmatoarele ... (vezi toată discuția)