avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reclamatie la ANPC pentru reziliere contract Romtelecom
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reclamatie la ANPC pentru reziliere contract Romtelecom

Buna ziua,
Am o mare nelamurire cu rezilierea contractului cu romtelecom inainte de termen,
Pasii parcursi pt reziliere (inainte de termen cu 12 luni):
- am trimis cerere de reziliere catre Romtelecom prin posta romana (recomandata simpla cu confirmare de primire) - in aceasta cerere am specificat ca doresc rezilierea contractului conf. legii 161/2010 fara a ma obliga la acea clauza "abuziva" din contract.
- am primit de RTC un telefon prin care imi spuneau ca sunt obligat sa platesc, conform contractului, suma de 134 de euro fara TVA.
- Intr-un final am primit si ultima factura, care este in valoare de 968 de lei, in care este inclusa si acea taxa de reziliere.
- Am facut o reclamatie, in scris (format electronic/email), la ANPC, iar raspunsul lor nu a intarziat deloc, fiind ceva de genul: " Sunteti obligat sa platiti factura conform contractului".

Nelamurirea este, se aplica sau nu legea 161/2010 si in acest caz?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: simionescu_bog , utilizator 11:47, 2 Septembrie 2014
Art. 84
Dreptul consumatorului la denuntarea sau rezilierea contractului nu poate fi Anulat sau restrans de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept.
Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale."
puteti rezilia contractul, dar au dreptul la o justa despagubire pentru incetarea prematura.
Multumesc pentru raspuns.
Eu am inteles altfel legea 161/2010: in cazul in care de la compania respectiva, nu am beneficiat de nici un produs gratuit, sau orice alt serviciu de gratuitate sau reducere, pot rezilia contractul inainte de termen, fara a fi obligat la o justa despagubire.
Mi se pare o suma destul de mare (134 euro fara TVA).

Inca o data va multumesc pentru sprijinul acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cu societate telefonie... raceudan raceudan Am incheiat contract cu Romtelecom pt telefonie, internet si tv cu clauza ca daca reziliez contractul in mai putin de 2 ani platesc daune mari. Cum pot evita ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie Caydenz Caydenz Doresc sa reziliez un contract Vodafone. Am sunat la Vodafone si mi-au spus ca trebuie sa achit o taxa de 150 de euro (sau ceva de genu) pentru a rezilia ... (vezi toată discuția)
Anpc ori nu cunoaste legea 161/2010, ori are in componenta comisari incompetenti (eventual.......corupti)! CONSTANTINCINTAR CONSTANTINCINTAR Cu ceva timp in urma am cerut parerea, intr-un mesaj privat, domnisoarei/doamnei Andreea Lisievici in legatura cu dorinta mea de denuntare unilaterala a unui ... (vezi toată discuția)