avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte de munca - fost angajat Mapn
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte de munca - fost angajat Mapn

Buna ziua,
Care este obligatia angajatorului fata de un fost angajat Mapn, trecut in rezerva, pensionar, care este angajat la "patron"?
Trebuie sa i se intocmeasca carte de munca atat timp cat el la angajare declara ca nu i-a fost intocmita anterior?Va rog sa-mi raspundeti facand trimitere si la lege. Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: rrramor , utilizator 16:50, 20 Mai 2009
Potrivit art.3 alin.2 din Decretul nr.92/1976, carnetul de munca se întocmeşte în termen de cel mult 30 de zile de la
încadrarea în munca.

Fostele cadre active din MApN , MI, SRI etc. nu au carnete de munca.
Cunosc obligatiile fata de angajatii nou incadrati, eu ma refer strict la fostele cadre Mapn....unde scrie exact ca lor nu li se intocmesc carti de munca?
1. Cat ati fost cadru MApN nu ati avut carnet de munca (unde scrie? intrebati la ei, au regulemente speciale). Acum vi se poate face, la civil, dar nu aveti nevoie de el.
Perioada lucrata (stagiul de cotizare pentru pensie) este trimisa la Casa de Pensii prin declaratiile lunare facute de angajator.
2. Cand va inceteaza un CIM la un angajator ii cereti o adeverinta de vechime, daca vreti neaparat sa aveti un document la mana. S-au cereti o adeverinta cu stagiul de cotizare de la Casa de Pensii (contra sumei de 10 lei).
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Va multumesc pentru raspuns. Nu sunt in situatia angajatului ci a partii angajatorului...avem 4 angajati foste cadre Mapn ( nu sunt civili, ci in rezerva) si mi s-a cerut de catre conducere sa raspund pertinent si justificat la aceasta problema. Din auzite :) stiu ca lor nu li se intocmesc carti de munca.Si totusi.....o trimitere catre o lege, un articol? multumesc frumos
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2009
rrramor, utilizator
Nu exista o asemenea prevedere legala.
Cred ca este un zvon aiurea.
Un fost cadru MApN este acum salariat ca noi toti si se bucura de toate drepturile legale (deci si de a avea carnet de munca - numai cu perioada lucrata in civilie).

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru completarea carnetului de munca pentru un cadru militar in rezerva Silvia  Aldea Silvia Aldea Ma confrunt cu urmatoarea situatie inedita: [b]un fost cadru militar care a trecut in rezerva prin demisie in cursul anului 2007 [/b]ne solicita sa-i comunicam ... (vezi toată discuția)
Va salut! casa județeană de pensii eliberează stagiul de cotizare ... Mareș231 Mareș231 Va salut! Casa județeană de Pensii eliberează stagiul de cotizare din anul 2000! ?Sunt militar, am adeverință cu vechimea de la ITM, dar mi ar trebui și ... (vezi toată discuția)
Noi probleme cu vechiul angajator Catalin P Catalin P Dupa ce am reusit, intr-un final sa parasesc vechiul loc de munca - loc unde le-a luat 18 zile sa imi dea decizia, unde n-am avut unde sa imi depun demisia ... (vezi toată discuția)