avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere

Buna ziua as dori un raspuns de la un specialist daca se poate. Sunt divortat si asupra copilului avem custodie comuna, copilul este incredintat mamei. Vacantele sunt impartite de catre instanta 1/2. Intrebarea este: daca copilul a stat la mine o luna (iulie) eu mai sunt obligat sa platesc in luna aceea pensia de intretinere. Va rog frumos un raspuns bazat pe lege.
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 08:03, 2 Septembrie 2014
77adrian a scris:

Va multumesc frumos, platesc lunar aceasta pensie, dar pe perioada vacantei de vara, cand copilul este la mine si eu ma ocup de el, de ce sa mai platesc ei? Am nevoie urgent de un articol de lege, ma amenita cu procesul, va multumesc!


Dupa principiul "incercarea moarte n-are", mai bine depuneti la instanta ce a pronuntat hotararea o cere de lamurire a dispozitivului hotararii prin care judecatorul sa mentinoeze expres daca pensia de intretinere este datorata si pentru perioada in care copilul se afla la dumneavoastra.
Ati mai putea promova o actiune de obligare a mamei la platat pensiei de intretinere pentru perioada cat copilul se fal la dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionar platitor sau nu de pensie de intretinere ralu_2008 ralu_2008 in situatia in care cel care datoreaza pensie de intretinere se pensioneaza, mai este obligat sa plateasca pensie de intretinere copilului sau major care isi ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara lemih lemih Sotul meu are dintr-o casatorie anterioara un copil pentru care plateste pensie alimentara. In cazul in care sotul meu accepta un job in strainatate, cum va fi ... (vezi toată discuția)
Obtinere pensie alimentara nestiutorintoate nestiutorintoate buna seara, care sunt pasii pt a solicita pensie alimentara copil minor . nu am fost casatoriti niciodata, dar am convenit ca minorul sa ramana la mine. (vezi toată discuția)