avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Casa de marcat cu jurnal electronic
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Casa de marcat cu jurnal electronic

Buna ziua
Tocmai ma pregateam sa cumpar o casa de marcat si am gasit pe Internet un anunt ca dupa primul semestru 2014 toti comerciantii trebuie sa aibe casa de marcat cu jurnal electronic. Curios este insa faptul ca eu nu gasesc nici o lege in sensul asta. Imi poate explica si mie cineva ce este o casa de marcat cu jurnal electronic? De unde stiu dc cea pe care o voi achizitiona are sau nu jurnal electronic?
Si inca ceva!
Eu sunt intreprindere individuala si neplatitor de TVA. Pe toate bonurile fiscale am vazut ca apare TVA, eu cum procedez, trebuie sa-i spun tehnicianului de la firma, cand imi face fiscalizarea casei de marcat, ca sunt neplatitor de TVA sau ce?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:35, 1 Septembrie 2014
Si inca ceva, va rog! Ce registre contabile imi trebuie ca intreprindere individuala, cod CAEN 4771 - Comert cu amanuntul al imbracamintei in magazine specializate?
Buna Ziua

Toate casele de marcat au si un jurnal electronic. Singura diferenta este modul de tiparire al acestuia. Unele case de marcat il tiparesc in acelasi timp cu bonul fiscal (folosesc doua role de hartie) iar alte modele tiparesc jurnalul la emiterea raportului Z (inchiderea zilei). In principiu jurnalul unei case de marcat e o copie cu toate bonurile fiscale emise de la ultimul raport Z, de asemenea acesta cuprinde si restul operatiilor efectuate: rapoarte X (sunt rapoarte de verificare, nefiscale), teste, rapoarte periodice, etc.
In legatura cu TVA, dvs in momentul cumpararii casei de marcat va trebui sa depuneti la firma de la care veti achizitiona casa de marcat copii dupa actele firmei printre care si copie dupa certificatul de inregistrare. Tehnicianul va programa TVA in functie de actele dvs, mai exact daca aveti atribut fiscal inseamna ca sunteti platitor TVA in caz contrar casa de marcat se programeaza cu TVA 0.

O zi buna
A fost o opinie venita din partea celor de la finante pe la inceputul anului dar inca nu s-a introdus in lege ceva legat de transmiterea electronica a jurnalului de la casele de marcat. Acum se merge inca pe legislatia valabila de ceva ani.
Va trebuie registrul jurnal de incasari si plati, registrul nir, registrul inventar, registrul unic de control, registrul de gestiune zilnica.
Ultima modificare: Luni, 1 Septembrie 2014
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcat orianadiana orianadiana buna ziua, am o problema mai ciudata din punctul meu de vedere. Acu cateva luni mi-am achizitionat o casa de marcat, iar dupa fiscalizare cei de la magazin ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru edys_cafe edys_cafe daca o societate are sediul social cu activitate mai trebuie sa scoata punctul de lucru??? (vezi toată discuția)
Registrul jurnal incasari si plati Francu1956 Francu1956 [b]Buna ziua.[/b] Cu speranta ca voi primi un raspuns autorizat adresez si eu catre dvs. urmatoarele intrebari: 1. Pt. un PFA neplatitor de TVA cu ... (vezi toată discuția)