Buna ziua,
In urma schimbarii domiciliului meu, mi s-a comunicat ca se va schimba si domiciliul fiscal si ca voi fi nevoita sa depun o cerere la Administratia Finantelor Publice la care am domiciliul acum (Sect 4 - am facut asta la inceputul lunii iunie) pentru a-mi fi transferat dosarul de la Sectorul 5, unde aveam domiciliul anterior. Precizez ca am 2 contracte de inchiriere declarate pentru care platesc impozit si CASS. Am fost acum cateva zile sa ma interesez de situatia transferului si am fost foarte frumos expediata de doamna de la ghiseu, care mi-a spus ca trebuie sa ma interesez singura, ca dansele sunt suprasolicitate si nu se stie cand si cum va fi transferat dosarul. Exista o lege care reglementeaza o perioada maxima pentru acest transfer? Nu vreau sa ma trezesc cu penalizari ca nu am platit la timp, mai ales ca eu inca nu stiu unde sa platesc. Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cred ca este pur si simplu persoana fizica, nu PFA.
Inteleg din ce spuneti ca dosarul nu v-a fost transferat si vreti sa stiti cand vi se transfera?
Ati depus deja cererea de transfer domiciliu fiscal? Formularul 080 cumva?
Daca ati apucat sa faceti cererea puteti sa faceti plata direct la S4 numai ca daca nu a sosit dosarul o sa aveti de alergat sa dovediti cum ati efectuat plata si chiar daca vor fi calculate majorari puteti solicita o recalculare a acestora.
Ideal ar fi sa inainte de a plati sa verificati cine va administreaza si sa platiti unde va fi dosarul fiscal in acel moment. Probabil ca veti avea aceasta situatie doar acum in septembrie urmand ca din decembrie sa platiti numai in S4
Sunt persoana fizica, am depus deja cererea de transfer a dosarului de la inceputul lunii iunie, am facut plata pentru trim. 2 la Sectorul 4, asa mi s-a spus, dar nu sunt convinsa ca nu vor aparea probleme sau penalitati.