avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am dreptul la apartament in acest caz?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am dreptul la apartament in acest caz?

Buna ziua
Va rog sa-mi spuna si mie cineva daca am dreptul la apartamentul sotului. Inainte de a ne casatori socri mei i-au dat apartamentul cu drep de intretinere ei si-au mai tinut dreptul asupra umei camere. Pe extrasul CF este trecut si sotul si socrul meu. Sotul sa imbolnavit foarte tare si este posibil sa moara, eu nu as vrea acum sa bat la cap cu problema apartamentului. Mentionez ca suntem casatoriti de 12 ani am adus ibunatatiri apartamentului si nu aven copii.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ionela18 , utilizator 12:18, 2 Septembrie 2014
Daca am inteles bine, socrul si sotul dvs. figureaza ca propietari ( de ce nu si soacra? nu am inteles ) . Parintii i-au dat apartamentul sotului cu clauza de intretinere si uzufruct viajer pt. o camera din apartament. Daca sotul dvs. moare , aveti dreptul la o cota parte din cota detinuta de sotul dvs , si veti avea de indeplinit aceleasi obligatii
Asa a vrut soacra mea sa fie sotul si socrul dar trebuiau intetinuti amandoi. Nu inteleg cata cota parte am.
ionela18 a scris:

Asa a vrut soacra mea sa fie sotul si socrul dar trebuiau intetinuti amandoi. Nu inteleg cata cota parte am.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager cradu2001 cradu2001 Buna ziua,ma poate ajuta cineva???? Am vandut apartamentul(2 camere) propietate personala in urma cu 6 ani pentru a o ajuta pe sotia mea sa scape de o problema ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare??? AndreeaStanila AndreeaStanila Buna ziua,soacra mea s-a hotarat sa treaca apartamentul pe numele nostru (al sotului si al meu) si as vrea sa stiu ce act ar trebui sa incheiem astfel incat si ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare cu clauza viagera negoita cornelia negoita cornelia Pana in anul 1991 socrii mei locuiau intru-un apartament de 3 camere cu chirie la stat. In decembrie 1991 parintii mei ne-au dat suma de 87.000 lei cu care ... (vezi toată discuția)