avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cumparare cu clauza viagera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cumparare cu clauza viagera

Pana in anul 1991 socrii mei locuiau intru-un apartament de 3 camere cu chirie la stat. In decembrie 1991 parintii mei ne-au dat suma de 87.000 lei cu care socrii au achitat la ICRAL Giulesti contravaloarea apartamentului( ei neavand posibilitatea sa il achite).In martie 1993 incheiem contract de vanzare cu clauza uzufruct viager. Din iunie 2008 cand socrul meu a decedat in apartament s-a mutat fiul nostru care sa impreuna cu soacra. Va rog sa imi spuneti ce obligatii avem noi sau fiul nostru in continuare fata de bunica si respectiv soacra mea. Adica avem obligatia de a plati in totalitate toate cheltuielile legate de intretinerea apartamentului s-au fiecare isi plateste cota parte la intretinere,telefon, lumina etc. Cand nu ii convine un lucru incepe cu reprosurile ca avem obligatia de a o intretine ca "doar ne a dat casa" uitand ca de fapt acest apartament a fost achitat cu banii parintilor mei." Uitarea" nu este permanenta intervine numai atunci cand vrea ceva si noi nu putem sa ii oferim.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 21:32, 13 Noiembrie 2010
E o chestiune delicata deoarece dvs nu aveti nici un fel de obligatie de intretinere a soacrei , dupa cum soacra nu are nici un fel de obligatie sa il tina pe fiul dvs in apartament! E dreptul ei sa foloseasca apartamentul pana la sfarsitul vietii dupa cum doreste de cuviinta! Deci , e o situatie delicata si trebuie sa faceti un compromis....:D
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare??? AndreeaStanila AndreeaStanila Buna ziua,soacra mea s-a hotarat sa treaca apartamentul pe numele nostru (al sotului si al meu) si as vrea sa stiu ce act ar trebui sa incheiem astfel incat si ... (vezi toată discuția)
Act de mostenire sau donatie? ana cornelia ana cornelia Buna seara. Eu cu sotul meu avem contract de vanzare cumparare avand clauza uz fruct cu parintii sotului din 1993. In anul 2008 socrul a decedat, iar acum in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua bb_yasmi bb_yasmi buna ziua revin cu o noua problema :( am sa scriu detaliat de la inceput pt a fi cat mai clar. am primit avans pt un imobil. imobilul este al soacrei mele ... (vezi toată discuția)