Buna ziua,
Sunt interesat in obtinerea unui trademark pe un domeniu.ro care este deja inregistrat de o firma mare din romania la rotld.ro insa nu are trademark pe acel domeniu.ro din cate am reusit eu sa aflu.
Firma respectiva detine acel domeniu(nume).ro de mai bine de 10 ani, insa nu si-a facut trademark cu acel nume.
Eu as dori sa intru in posesia acelui nume. Daca inregistrez acel nume ca marca inregistrata, pot obtine acel domeniu(nume).ro pe numele meu? Pot deveni eu proprietar al acelui domeniu.ro?
Dreptul la marca si dreptul de folosire a numelui de domeniu sunt doua lucruri diferite, cu protectie diferita (in principiu).
Chiar daca reusiti sa inregistrati marca, nu inseamna ca automat veti dobandi si dreptul asupra numelui de domeniu.
Din contra, daca societatea respectiva care a inregistrat numele de domeniu la RoTLD are drepturi si interes asupra denumirii ce se regaseste in acel nume de domeniu (si probabil ca are), se va putea opune inregistrarii marcii de catre dvs.
Asa ca problema pare sa tina de interesul dvs. - de ce vreti sa inregistrati acea denumire ca marca. Daca doar pentru a impiedica compania sa inregistreze marca, se poate numi inregistrare cu rea-credinta a marcii.
Eu doresc in primul rand dreptul de folosire a numelui de domeniu dar si dreptul la marca.
Este vorba de un domeniu prin care se promoveaza servicii de gaming online.
Compania respectiva nu se mai ingrijeste de acel domeniu de mai bine de 4 ani si serviciile care le ofera sunt zero pe piata gamingului. Pe mine ma intereseaza sa-mi promovez eu serviciile online + ca numele respectiv imi place.
Ce trebuie sa fac si care ar fi bugetul de care trebuie sa dispun pentru a obtine dreptul de folosire a numelui de domeniu?
[...]
Daca doriti numele de domeniu al companiei respective, ar trebui sa ii propuneti un aranjament prin care sa va cedeze dreptul de folosinta. Dar acest lucru se stabileste de la caz la caz - trebuie analizat ce activitate aveti dvs., ce activitate are compania respectiva, etc.