buna ziua, va scriu si eu pentru ca nu am reusit sa gasesc ceva asemanator... ieri am avut un accident rutier ..conduceam masina cu aprox 60 km/ora, in localitate, cand in dreapta pe sensul meu de mers am vazut o dacie oprita.am trecut pe langa ea fara sa depasesc axul drumului, cand din dr am vazut fugind o fetita in fata masinii...atunci am realizat ca e trecere de pietoni si am franat...din pacate am lovit-o cu aripa stanga a masinii, dar din fericire nu a patit nimic, pt ca doar am sters-o usor...tatal a mers cu ea la spital, si a internat-o pt 2 ore pt investigatii, s-a hot ca nu are absolut nimic, a mers apoi la iml..inteleg ca asta e procedura..ne-am intalnit apoi la politie si s-au depus declaratii iar el spune ca a declarat faptul ca nu are pretentii, ne-am intees doar sa o ducem noi la doctori mai buni sa fim siguri ca e ok...ce mi se poate intampla acum? dosarul mi s-a spus ca pleaca la parchet si de acolo? dl politist ce se ocupa de cazul meu nu mi-a dat detalii prea multe..fetita e bine, ieri a stat cu noi la politie 3 ore, facea tumbe...nu inteleg de ce se mai duce dosarul la parchet...va multumesc frumos pt raspunsuri...o zi buna va doresc
Poate fi aplicata doar o amenda administrativa , daca nu au fost respectate regulile de circulatie pe acel sector de drum .Insa ,cu privire la o posibila vatamare corporala din culpa , e necesara un nr de peste 10 zile de ingrijiri medicale atestate de certificatul medico-legal , iar,in lipsa unei plangeri penale prealabile , se dispune incetarea urmaririi penale.
Daca fapta nu exista , se poate dispune o rezolutie neincepere a urmaririi penale.
tatal deja mi-a spus ca a depus o hartie din care sa reiasa ca nu are pretentii, politistul mi-a confirmat asta...fetita nu are decat o vanataie...sa inteleg ca daca are mai putin de 10 zile si nu exista acea plangere, procurorul imi va da incetarea urmaririi penale, dupa care o sa suport doar amenda administrativa? imi cer scuze daca ma repet, dar sunt inca sub influenta socului... va multumesc
Va fi aplicata , daca va fi considerat oportun de catre agenti , o amenda administrativa , daca ati savarsit vreo contraventie prevazuta de ordonanta 195/2002.
Accidentul a avut loc pe trecerea pentru pietoni unde aveati obligatia reducerii vitezei pana la 30 km/h. In unele cazuri nu se pot evita accidentele produse pe trecerea de pietoni.
Numai bine va doresc.
da, imi recunosc vina de a avea viteza...eram prima data in aceasta localitate si nu am obs trecerea in primul rand din cauza masinii parcate in fata ei...fetita mi-a fugit in fata..important e ca nu a patit nimic si nu e nimeni ranit...eu totusi nu am inteles de ce daca tatal a dat declaratie ca nu are pretentii, si de la spital s-a dat o hartie din care reiese faptul ca nu este vb decat de o vanataie, de ce se mai inainteaza dosarul unui procuror? din cate am citit azi, cand m-am mai calmat, trebuie sa fie niste zile de spitalizare stabilite de iml si o plangere..deci nu inteleg...va multumesc anticipat pentru raspuns.
Alte discuții în legătură
Bine v-am gasit!
LAURA-ELENA
Am avut in data de 26decembrie2009 un accident de masina,din cauza conditiilor nefavorabile.A derapat carosabilul si ne-am izbit intr-un copac;eram doar eu si ... (vezi toată discuția)