avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier pe trecere cu vatamare corporala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier pe trecere cu vatamare corporala

buna ziua, va scriu si eu pentru ca nu am reusit sa gasesc ceva asemanator... ieri am avut un accident rutier ..conduceam masina cu aprox 60 km/ora, in localitate, cand in dreapta pe sensul meu de mers am vazut o dacie oprita.am trecut pe langa ea fara sa depasesc axul drumului, cand din dr am vazut fugind o fetita in fata masinii...atunci am realizat ca e trecere de pietoni si am franat...din pacate am lovit-o cu aripa stanga a masinii, dar din fericire nu a patit nimic, pt ca doar am sters-o usor...tatal a mers cu ea la spital, si a internat-o pt 2 ore pt investigatii, s-a hot ca nu are absolut nimic, a mers apoi la iml..inteleg ca asta e procedura..ne-am intalnit apoi la politie si s-au depus declaratii iar el spune ca a declarat faptul ca nu are pretentii, ne-am intees doar sa o ducem noi la doctori mai buni sa fim siguri ca e ok...ce mi se poate intampla acum? dosarul mi s-a spus ca pleaca la parchet si de acolo? dl politist ce se ocupa de cazul meu nu mi-a dat detalii prea multe..fetita e bine, ieri a stat cu noi la politie 3 ore, facea tumbe...nu inteleg de ce se mai duce dosarul la parchet...va multumesc frumos pt raspunsuri...o zi buna va doresc
Cel mai recent răspuns: chyana , utilizator 19:59, 2 Iunie 2009
Poate fi aplicata doar o amenda administrativa , daca nu au fost respectate regulile de circulatie pe acel sector de drum .Insa ,cu privire la o posibila vatamare corporala din culpa , e necesara un nr de peste 10 zile de ingrijiri medicale atestate de certificatul medico-legal , iar,in lipsa unei plangeri penale prealabile , se dispune incetarea urmaririi penale.
Daca fapta nu exista , se poate dispune o rezolutie neincepere a urmaririi penale.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
tatal deja mi-a spus ca a depus o hartie din care sa reiasa ca nu are pretentii, politistul mi-a confirmat asta...fetita nu are decat o vanataie...sa inteleg ca daca are mai putin de 10 zile si nu exista acea plangere, procurorul imi va da incetarea urmaririi penale, dupa care o sa suport doar amenda administrativa? imi cer scuze daca ma repet, dar sunt inca sub influenta socului... va multumesc
Va fi aplicata , daca va fi considerat oportun de catre agenti , o amenda administrativa , daca ati savarsit vreo contraventie prevazuta de ordonanta 195/2002.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Accidentul a avut loc pe trecerea pentru pietoni unde aveati obligatia reducerii vitezei pana la 30 km/h. In unele cazuri nu se pot evita accidentele produse pe trecerea de pietoni.
Numai bine va doresc.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2009
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
da, imi recunosc vina de a avea viteza...eram prima data in aceasta localitate si nu am obs trecerea in primul rand din cauza masinii parcate in fata ei...fetita mi-a fugit in fata..important e ca nu a patit nimic si nu e nimeni ranit...eu totusi nu am inteles de ce daca tatal a dat declaratie ca nu are pretentii, si de la spital s-a dat o hartie din care reiese faptul ca nu este vb decat de o vanataie, de ce se mai inainteaza dosarul unui procuror? din cate am citit azi, cand m-am mai calmat, trebuie sa fie niste zile de spitalizare stabilite de iml si o plangere..deci nu inteleg...va multumesc anticipat pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Bine v-am gasit! LAURA-ELENA LAURA-ELENA Am avut in data de 26decembrie2009 un accident de masina,din cauza conditiilor nefavorabile.A derapat carosabilul si ne-am izbit intr-un copac;eram doar eu si ... (vezi toată discuția)
Accident la trecerea de pietoni - victima doreste o suma mai mare de bani bm41 bm41 in data de 25ale lunii circulam pe un bulevard in localitatea unde domiciliez.la o trecere de pietoni,am orpit,in fata mea aflandu-se un alt autoturism care ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa? danielopol danielopol Buna ziua, Acum cateva zile am avut un acident in care am fost implicat eu si un pieton aflat in stare de ebrietate. Eu trecusem cu aproximativ 7 m de ... (vezi toată discuția)