avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract confidentialitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract confidentialitate

Buna ziua
Vreau sa fac un contract de confidentialitate ptr. salarati. Trebuie sa le acord si spor ptr. confidentialitate? Cat este sporul?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 15:39, 2 Septembrie 2014
Sporurile acordate se negociaza intre angajator si salariat.

Codul Muncii prevede la art. 26 dispozitii cu privire la clauza de confidenţialitate, si anume :
(1) Prin clauza de confidenţialitate părţile convin ca, pe toată durata contractului individual de muncă şi după încetarea acestuia, să nu transmită date sau informaţii de care au luat cunoştinţă în timpul executării contractului, în condiţiile stabilite în regulamentele interne, în contractele colective de muncă sau în contractele individuale de muncă.
(2) Nerespectarea acestei clauze de către oricare dintre părţi atrage obligarea celui în culpă la plata de daune-interese.

Avand in vedere principiul libertatii contractuale, partile pot stabili in cuprinsul actului aditional la c.i.m. si plata unui spor la salariu pentru confidențialitate.
@violeta54

Nu e obligatoriu, insa puteti sa-i stimulati financiar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza confidentialitate dea78 dea78 in cazul in care pentru un c.i.m. se negociaza clauza de confidentialitate trebuie sa se acorde un spor si/sau sa fie mentionata perioada in care angajatul ... (vezi toată discuția)
Acord de fidelitate alina_f_c alina_f_c atunci cand m-am angajat, dupa ce mi s-a incheiat CIM, angajatorul m-a pus sa semnez un Acord de fidelitate, :sorry:in care sunt mentionate cateva clauze de ... (vezi toată discuția)