avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum se verifica daca sentinta penala a ramas definitiva
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum se verifica daca sentinta penala a ramas definitiva

Stimate doamne/stimati domni, va rog sa aveti amabilitatea de a ma lamuri in aceasta problema.
Continutul deciziei instantei: În baza art.23 din Legea 255/2013 raportat la art. 595 C. proc. pen., admite contestaţia la executare. Anulează mandatul de executare. Despre modificările aduse prin prezenta hotărâre mandatului de executare se va face menţiune în cuprinsul acestuia având în vedere că pedeapsa a fost executată.Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare.

Sentinta (in primul grad) a fost data pe 13 august, comunicarea (acasa la parinti) sosind pe data de 20 august a.c.
Am dat telefon la arhiva judecatoriei pentru a vedea daca Procuratura a depus apel/recurs si mi-au spus ca "nu".
Intrebare: Din punct de vedere legal ce ar trebui sa fac pentru a avea o "patalama" care sa-mi ateste ca sentinta este definitiva, care sunt demersurile ce trebuiesc facute in contiunare? Sau cum pot demonstra eu ca au trecut cele 3 zile de cand publicul minsiter ar fi putut depune apelul si n-a facut-o?
Precizez ca nu sunt in tara si nu doresc sa ma aresteze la aeroport #-o pt. ca nu am facut nu stiu ce hartiuta.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Francisc Gerber , Avocat 17:06, 2 Septembrie 2014
Imputerniciti un avocat, dvs ori vreun membru al familiei, sa scoata o copie legalizata de pe sentinta cu mentiunea ramanerii definitive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de eliberare conditionata zahariadan zahariadan as vrea sa stiu cand se poate face o cerere de eliberare conditionata mai jos am atasat o hotarare pt a putea face o socoteala va multumesc anticipat Ora ... (vezi toată discuția)
Explicatie sentinta adriana1983 adriana1983 19.03.2014 Ora estimata: 09:00 Complet: C3 Tip solutie: Soluţionare Solutia pe scurt: În baza art.23 din legea 255/2013 rap.la art.595 NCPP. Admite ... (vezi toată discuția)
Respingere recurs Mirabella-yolanda Mirabella-yolanda Buna ziua as avea si eu o intrebare:in cazul unui proces penal cu o sentinta de condamnare,la cre recursul este respins ca nefondat,se mai poate face ceva?Sau ... (vezi toată discuția)