avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunuri mostenite
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunuri mostenite

In urma decesului tatalui meu,au ramas bunuri (polizor,flex,circulare,betoniera,aparat sudura,etc) s-a facut decat succesiunea,iar eu am luat toate bunurile,fara sa-i dau surorii mele nimic. De asemenea sursele de apa e pe parte mea de casa , si vreau sa-i scot hidroforul,si sa-i blochez calea de acces in partea ei de casa (sa-si faca poarta) . Patesc ceva ,se poate duce la politie,ma poate da in judecata,mi se intampla ceva, aveam voie sa fac ,ce am facut? Ma gandesc ca poate imi da mama partea ei , si nu mi se poate intampla nimic!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 20:52, 2 Septembrie 2014
Cu privire la bunurile pe care le-ati luat doar dumneavoastra, in cazul in care a fost fara stirea ei:
Dpdv civil dvs nu ati mai avea dreptul la acele bunuri.
Dpdv penal eu as incadra-o la furt...insa e discutabil.
Dpdv moral...nu vreau sa ma pronunt...
Ultima modificare: Marți, 2 Septembrie 2014
AvTudor_com, utilizator
Buna seara.
pentru un polizor, flex, etc ati uitat ca e vorba de sora dvs? chiar asa totul se reduce la bunuri materiale ?? uitam sa mai fim oameni ??

poate ca mama dvs n-o sa va dea partea dansei , ci o sa i-o dea surorii . chiar nu puteti sa va intelegeti amiabil? sunteti doi frati , impartiti bunurile succesorale in mod egal .
eu as proceda aidoma regelui Solomon : jumatate de flex dvs, cealalta jumatate sora dvs.
ca sa nu mai fie discutii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire bandi2 bandi2 vreau sa intreb,tata a murit,eu cu sora mea am mostenit o parte legala.eu daca plec din tara mama mea poate sa lase toata partea ei sora mi? dupa moartea ... (vezi toată discuția)
Sora mea mi-a donat un apartament. poate copilul ei, acum minor, să atace donația când va fi major? Lupu Gabriela 10 Lupu Gabriela 10 Buna seara.Sora mea mi-a dat apartamentul ei prin donatie acum 9 ani,avand amandoua cate un copil ....Intrebarea mea ar fii:Copilul ei cand va fi major ar ... (vezi toată discuția)
probleme legate de succesiune,testament... Cezar66 Cezar66 Problema sta in felul urmator... Tatal meu este fff.bolnav.Tatal meu detine impreuna cu mama mea un apartament si o masina veche.In momentul in care tatal meu ... (vezi toată discuția)