avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Utilizez de 10 ani o garsoniera a unei persoane decedate, locuinta pe care nu a revendicat-o nimeni pana acum, desi cunosc cine ar fi in drept. Am investit acolo niste sume de bani pt. renovare, platesc toate utilitatile care sunt trecute pe numele meu, cat si impozitul. Am suportat toate cheltuielile cu decesul proprietarei si acum doresc sa trec locuinta pe numele meu, fara a mai fi nevoie de succesiune. Se poate acest lucru, AVAND IN VEDERE CA AM PLATIT IN TOT ACEST TIMP DOAR EU TOTUL SI INCA NU A REVENDICAT-O NIMENI?
Ultima modificare: Marți, 2 Septembrie 2014
MAGDALNA, utilizator
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 21:55, 2 Septembrie 2014
Buna seara.
atata timp cat exista mostenitori legali, dvs nu aveti cum sa intrati in proprietatea acelui imobil. interesant de aflat cum ati trecut utilitatile pe numele dvs. .... in baza caror acte?? si cum sa platiti impozitul pe numele dvs ? ori nu ne spuneti tot ?!
Utilitatile si impozitul sunt trecute pe numele meu declarand la notar o data la 6 luni pe proprie raspundere ca utilizez spatiul eu si nu altcineva. Dar totusi dupa atata timp daca nu a revendicat-o nimeni si eu am folosit-o in urma unui contract de mana cu proprietara decedata nu se poate face nimic in sensul celor de mai sus? Mentionez ca in acel contract se stipuleaza faptul ca imobilul imi este lasat mie dupa decesul acesteia, dar exista doar semnaturile martorilor si a mea, nefiind autentificat la notariat.
Ultima modificare: Marți, 2 Septembrie 2014
MAGDALNA, utilizator
Este cumva o promisiune de vanzare? Daca da, atunci trebuie sa deschideti actiune in instanta pentru a obtine o "hotarare care sa tina loc de act autentic" si sa deveniti proprietara pe imobil. Mergeti cu actul la un avocat deoarece va trebuie avocat in instanta. Eu nu vad sa rezolvati in alt fel!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa nationalizata revendicata cristinady cristinady numele meu este cristina si locuiesc intr-o casa nationalizata, ca si chiriasa,ce a fost revendicata de fostul proprietar.casa a fost restituita in 2005, iar ... (vezi toată discuția)
Testament gion gion As avea nevoie de o clarificare. Acum trei ani matusa mea care nu a fost casatorita si nu a avut copii mi-a facut un testament la notar pentru garsoniera ei ... (vezi toată discuția)
Pot intra in titlu de proprietate legal? danut74 danut74 Am cumparat cu multi ani de zile in urma de la o batrana o camera tip garsoniera si am facut doar o hartie la mana (fara notar)...batrana avea obtinuta camera ... (vezi toată discuția)