avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Am un salariat care de la inceputul anului a muncit (pontat ) 9 zile, dupa care a efectuat concediul de odihna 31 de zile din 36 cate are dreptul pentru un an, iar mai apoi a intrat in concediu fara plata 127 de zile.
Acum vrea sa ii incetez CIM-ul cu acordul partilor.
Intrebarea mea este: Concediul de odihna la care ar fi avut dreptul il calculez la 9 zile cat a lucrat efectiv, sau ma raportez la 40 de zile (zilele lucrate + CO efectuat)?
Pentru ca el a incasat niste bani pe acele 31 de zile de CO pe care le-a efectuat la inceputul anului si eu trebuie sa-i opresc acesti bani la lichidare, deoarece nu avea dreptul la atatea zile de CO intrucat nu a lucrat tot anul.
freeelis a scris:

De unde ati dedus ca se calculeaza la 9 zile ?


A lucrat 9 zile in 2014 dupa care nu a mai lucrat - a fost intai in concediu de odihna si apoi in fara plata. Userul a precizat ca are dreptul la 36 zile din care a efectuat 31 la inceputul anului de unde se trage concluzia ca cele 31 zile au fost pentru 2014. De aici am tras concluzia ca a prestat 9 zile activitatea iar 31 a fost in CO aferent lui 2014.

Poate imi scapa mie ceva si dv. ati remarcat. In acest caz va invit sa precizati clar la cate zile se calculeaza CO pentru ca dilema userului este clara. Vrea sa stie la cate zile ii calculeaza CO. Daca aveti nevoie de informatii suplimentare ma gandesc ca userul nu va ezita sa le ofere.
Asa este.
Doresc sa stiu la cate zile ii calculez CO.
Ma raportez la cele 9 zile pe care le-a lucrat efectiv (potrivit pontajului)?
Ptr. ca si legislatia zice ca se se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic. Deci el in perioada calendaristica de la 01.01.2014 la 08.09.2014 a muncit efectiv 9 zile la inceputul anului, dupa care a intrat in CO si apoi in CFS.

Se vor lua in calcul si cele 31 de zile de CO efectuate .

Codul Muncii prevede durata minima a CO anual (12 luni). C.i.m.prevede durata anuala a C.O.
In cazul in care nu se ia in considerae si luna in care efectueaza CO , atunci calculul numarului de zile pe luna se raporteaza la 11 luni si nu la 12 luni.
Pai daca s-ar tine cont si de cele 31 de zile de concediu atunci in prima luna ar avea 9 zile lucrate + 11 (in jur de) si mai raman 20 zile de concediu si pentru luna a doua. De ce sa se calculeze la 11 si nu la 10?

Mie mi se pare ca si cum s-ar da concediu la concediu varianta dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu inaintea preavizului doinaradu doinaradu Conform programarii concediului,luna iulie este luna in care am solicitat c.o. Tot in aceasta luna urmeaza sa primesc preavizul de concediere colectiva. ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna vasyviasu vasyviasu Sunt angajat la o firma din 18-02-2014 si as dori sa aflu daca beneficiez de concediu de odihna pana la sfarsitul anului si cate zile de concediu am dreptul? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna legal adriana2608 adriana2608 O persoana angajata la 01.01.2014,are dreptul la concediu de odihna in acest an?In ce cuantum? (vezi toată discuția)