Buna ziua,
sint in cautarea unei case si am gasit una la pret bun si de dimensiunea de care as avea nevoie la executari silite.
Casa este intr-un orasel cu 20.000 de locuitori si persoanele executate au avut ceva afaceri pe aici (nu cunosc detalii nici nume).
ce anume ar trebui sa verific inainte de a intra in 'afacere' pentru ca sa nu am probleme ulterior? temerea mea cea mai mare este sa nu fiu hartuit de actualii proprietari sau de 'prietenii' acestora.
Multumesc!
Aveti si de ce sa va temeti , e vorba de executare silita , oamenii au ajuns in situatia respectiva din diverse motive, nu ca si-au dorit sa le fie scoasa casa la vanzare pe un pret de nimic.
Riscul este sa cumparati o casa vandalizata , distrusa , peretii sparti , tamplaria rupta , parchetul inundat , gresia, faianta sparta ,instalatiile , scurgerile infundate cu ciment , acoperisul gaurit ,etc..adica sa platiti mai mult pt. a o reface. Si o pot face . Poate nu o sa se intample asa , dar..
In actul de licitatie , de adjudecare , dvs.va trebui sa semnati ca luati bunul imobil respectiv asa cum este , in starea in care se afla.
Alt risc este sa nu puteti sa-i evacuati prea curand , sa iasa circ, sa fie vecinii de fata , si sa nu fie prea incantati de dvs, noii lor vecini.
Alt risc este sa fiti nevoit sa platiti impozitul de 2% din pretul imobilului pt. vanzare , in locul celui executat , pt. ca desigur , nu are acei bani . Altfel , nu va puteti intabula proprietatea.
Multumesc mult pentru raspunsuri. Aveam eu niste retineri bazate pe niste chestiuni generale dar din ce ati descris dvs e clar ca e mai bine sa stai departe de asemenea afaceri, mai ales in orase asa de mici...
NU mi-am imaginat atatea moduri de a-i sabota pe cei ce eventual ar cumpara un imobil dar sint convins ca imaginatia si rautatea unor oameni aflati in situatii disperate nu are limite...
pentru cateva mii de euro nu merita riscul...
Multumesc inca odata!:)
Distrugere apartament
nickdmx
In urma cu cateva luni am achuzitionat un apartament la licitatie. Dupa mai multe probleme am reusit sa intru in apartament constatand ca acesta este distrus: ... (vezi toată discuția)
Executare silit
Amalia Dinu
va rog sa-mi raspundeti care imi sunt drepturile in cazul executarii silite, avand in vedere ca persoana care a cumparat apartamentul ma preseaza sa plec. am ... (vezi toată discuția)