avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Executare Silita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Executare Silita

Buna ziua,am o casa pe care am pus-o gaj la un inf extra finance acum 4 ani pe suma de 225000ron ,am platit 3 ani suma de 268000ron si acum ei mi-au facut executare silita eu am facut contestatie la executare primul termen fiind in 12.12.2019.Cu toate acestea ei mi-au trimis un raport de expertiza tehnica fara a permite expertului accesul in imobil si au publicat imobilul la vanzare prin licitatie cu o suma mult sub pretul de grila din zona .Eu intre timp am avut un proces cu prefectura si mi-au anulat autorizatia de constructie.Intrebarea mea este se poate vinde un imobil fara autorizatie de constructie dar intabulat si cu notari ?Ce pot sa fac in privinta pretului care este foarte mic pus de ei la prima licitatie?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:10, 16 Noiembrie 2019
Contestația la executare nu suspendă executarea silită.
Executorul judecătoresc va merge mai departe cu scoaterea la licitație a imobilului.

Dacă adjudecatorul își asumă să cumpere un imobil fără autorizație de construcție, se poate pentru că este decizia și riscul lui.
Probabil o va obține el după ce va deveni proprietar.

Dvs nu ați permis accesul evaluatorului în imobil, să evalueze valoarea casei`?
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Noiembrie 2019
Dapix, utilizator
Nu stiu cand a venit,am primit notificarea prin posta pe 16.10 dupa ora 16:00 si in ea era scris ca vin dimineata la ora 8:00.Dar ei au pus poze de la casa vecinului nu de la a mea
Aveți dreptul să contestați prețul prin care casa este scoasă la licitație. Puteți menționa la motivare că din greșeală au evaluat casa vecinului care are o valoare mult mai mică.

Dar dacă vreți să suspendați temporar executarea, va trebui să cereți și suspendarea executării. Însă pentru suspendare trebuie să plătiți o cauțiune de la 1000 lei în sus.

Opinez că ar fi indicat sa apelați la un avocat specializat în drept civil, să vă redacteze el contestația la executare privind subevaluarea imobilului, și apoi să vă motiveze în fapt și în drept acțiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare imobiliara elenadanielagri elenadanielagri Am o casa care a fost evaluata la suma de 150000 eur,.sunr datoare cu suma de 11500 eur la o persoana fixica,am o ipoteca pusa pe casa in suma de 43000 eur.Am ... (vezi toată discuția)
Restituire cautiune andrei8 andrei8 Am initiat contestatie la executare .Am facut o cerere de suspendare provizorie a executarii , la care am achitat cautiunea de 10%, care mi s-a respins din ... (vezi toată discuția)
Abuz sau nu? urgent Ofof Ofof Buna seara Azi am participat la o licitatie publica, care era la al 3-lea termen (pretul era scazut la 75% din evaluarea imobilului). Am fost 2 licitatori ... (vezi toată discuția)