avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua, 2 soti au divortat recent si au 2 copii, unul minor si unul major. Casa e pe numele fostului sot, cumparata in timpul casatoriei, care e foarte bolnav. In cazul decesului acestuia pot veni la mostenire si parintii si fratii lui? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 10:16, 3 Septembrie 2014
Copiii sunt cei care mostenesc dupa tata. Daca defunctul are copii, acestia indeparteaza de la mostenire pe parinti si frati.
Doar copii il mostenesc . Fratii , parintii , nepotii etc vin la mostenire daca nu exista copii , mostenitori directi.
multumesc, i s-ar fi spus sotiei de catre un avocat am inteles, ca au si parintii si fratii dreptul, de asta vroiam lamuriri
Doar daca nu are copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata divortat decedat -partaj minori la bunurile parintilor alexandina alexandina Buna seara. Suntem intr-o situatie foarte complicata.Fratele a decedat in urma cu o saptamana.A locuit in timpul casatoriei la parintii mei.In urma cu 2 ani au ... (vezi toată discuția)
Moștenirea in cazul recăsătoriei Maria20211 Maria20211 Daca un bărbat cu doi copii a rămas văduv, s-a recăsătorit și cu a doua soție a mai avut un copil , cum se împarte averea la nepoții lui ? Copii ... (vezi toată discuția)
In ce conditii ma pot mosteni pe mine fratii vitregi (dupa tata) ? mariusb74 mariusb74 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un sfat. Parintii mei au divortat cand aveam 4 ani.Eu am ramas cu mama in apartamentul in care stam si acum (ea a preluat ... (vezi toată discuția)