avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Sub pensia minima garantata dupa 17 ani de munca?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Sub pensia minima garantata dupa 17 ani de munca?

Buna ziua,
Doresc sa va intreb daca o persoana iesita la pensie la limita de varsta cu o vechime de 17 ani si 4 luni poate avea pensia de 330 lei,adica sub limita pensiei minime garantate?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:06, 3 Septembrie 2014
Da,este posibil.
De ex:
Barbat cu salariul mediu pe cei 17 ani = aproximativ 385 de lei pensie
Cu salariul minim = aproximatv 173 de lei
Femeie;
Salariul mediu = aproximatv 499 lei pensie
Salariul minim = 202 lei
1. - Nu exista o pensie minima garantat de stat.
- Pensia este aceea care rezulta din calcule avand in vedere stagiul de cotizare si contributia platita la pensie.
- Ceea ce stiti dvs. se cheama indemnizatie sociala minima = 350 lei.

2. Daca pensia dvs. este de 330 lei statul va mai da, de la buget, inca 20 lei si pe cuponul de pensie veti primi 350 lei lunar.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Septembrie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie limita de varsta anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati, daca se poate, cu un calcul de pensie pentru limita de varsta, deoarece am primit decizia de pensionare pentru o cunostinta ... (vezi toată discuția)
Buna seara - majorare pensie de urmas alinadriana alinadriana buna seara.am si eu o problema..nepoata mea are 17 ani,mama ei a decedat cand ea avea 1 an,primeste pensie de urmas,dar de 7 ani nu i s-a mai majorat pensia.as ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate culae culae buna ziua.de curand am primit decizia de pensie de invaliditate gr.2 iar pensia este in valoare de 42 de lei.mentionez ca am 42 de ani,stagiul de cotizare este ... (vezi toată discuția)