avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calcul pensie limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calcul pensie limita de varsta

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati, daca se poate, cu un calcul de pensie pentru limita de varsta, deoarece am primit decizia de pensionare pentru o cunostinta si totusi valoare mi se pare prea mica de 330 lei, parca era un minim de 350 lei.
Din decizia de pensionare :
varsta la data pensionarii 59 ani si 11 luni
stagiul complet de cotizare prevazut de lege conditii normale 29 ani si 10 luni
stagiu de cotizare realizat 22 ani si 7 luni

La aproape 23 ani de cotizare, sa se calculeze doar 330 lei ?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:46, 16 Noiembrie 2014
Daca a lucrat cu salariul minim pe economie,este posibil ca pensia sa fie de 330 de lei.
Va primi indemnizatia minima pentru pensionari de 350 de lei.
In ultimii 11 ani a avut minimul pe economie
Chiar daca pe decizie scrie 330 lei, i se vor da 350 lei?
Da.
Va primi 350 de lei.
1. Pensia va ramane cea din decizia de pensionare, adica 330 lei.

2. Pe cuponul de pensie se va trece aceasta suma la care se v0r mai adauga inca 20 de lei (de la bugetul de stat) pentru a se completa pana la suma de 350 lei egala cu indemnizatia sociala minima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

60 lei pensie de invaliditate dupa aproape 10 ani lucrati ancamaria1000 ancamaria1000 Am intrat in comisia de expertiza medicala in 12 mai 2014 si ca urmare a deciziei medicale am intrat in gradul doi de invaliditate.Drept urmare,m-am prezentat ... (vezi toată discuția)
Cand ies la pensie? rodicaroka rodicaroka in Romania am lucrat 26 de ani si 2luni iar in Spania 1 an si 9luni sint femeie si sint nascuta din 22 dec 1954.Cam de cit v-a fi pensia mea? (vezi toată discuția)
Modificare grad pensie de invaliditate Igpet Igpet Sotia a primit pensie de invaliditate grad 3 in 2006 la varsta de 28 ani avand 9 ani de cotizatie. In luna iulie anul acesta la varsta de 36 ani i-au modificat ... (vezi toată discuția)