avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Modificare grad pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Modificare grad pensie de invaliditate

Sotia a primit pensie de invaliditate grad 3 in 2006 la varsta de 28 ani avand 9 ani de cotizatie. In luna iulie anul acesta la varsta de 36 ani i-au modificat gradul trecand la gradul 2.Decizia am primit-o de curand si i-au scazut drepturile banesti de la 350 la 96 lei.Este normal sau poate fi o greseala?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 11:00, 11 Octombrie 2014
Pensia poate scade deoarece pe Lg 19, cand a iesit la pensie i s-a acordat stagiu potential si punctaj pt. acesta. Pe lg.263 nu i se mai acorda stagiu potential daca nu are un anumit stagiu de cotizare in raport cu varsta pe care o are (la 36 ani ii trebuie 11 ani lucrati ca sa beneficieze de stagiu potential).
Chiar daca pe decizie e trecut 96 lei cred ca va primi tot 360 lei - pensia minima.
Va primi indemnizatia minima pentru pensionari de 350 de lei.
Decizia este cu plata drepturilor incepand cu 01.08.2014 , ajungand decizia dupa ce am incasat plata pe luna august am crezut ca este o greseala dar si pe luna septembrie am primit tot 350 lei .In afara de cuponul de pensie nu am nimic oficial asa ca speram sa ramana asa. Multumiri pentru raspunsuri.
Asa va ramane.
Va primi 350 de lei in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

60 lei pensie de invaliditate dupa aproape 10 ani lucrati ancamaria1000 ancamaria1000 Am intrat in comisia de expertiza medicala in 12 mai 2014 si ca urmare a deciziei medicale am intrat in gradul doi de invaliditate.Drept urmare,m-am prezentat ... (vezi toată discuția)
Despre pensia de invaliditate PotropopuVasile PotropopuVasile Bună ziua Mă numesc Potropopu Vasile în vârstă de 42 de ani. Sunt bolnav din copilărie de distrofie musculară și acum sunt imobilizat pe ... (vezi toată discuția)
Pensia 280 lei? ContSters160631 ContSters160631 Buna-seara! Vreau sa-mi ajut mama,dar nu ma pricep. Mai e putin si mama mea implineste 50 de ani.Este pensionara pe caz de boala din 1994,pana anul acesta ... (vezi toată discuția)