Sotia a primit pensie de invaliditate grad 3 in 2006 la varsta de 28 ani avand 9 ani de cotizatie. In luna iulie anul acesta la varsta de 36 ani i-au modificat gradul trecand la gradul 2.Decizia am primit-o de curand si i-au scazut drepturile banesti de la 350 la 96 lei.Este normal sau poate fi o greseala?
Pensia poate scade deoarece pe Lg 19, cand a iesit la pensie i s-a acordat stagiu potential si punctaj pt. acesta. Pe lg.263 nu i se mai acorda stagiu potential daca nu are un anumit stagiu de cotizare in raport cu varsta pe care o are (la 36 ani ii trebuie 11 ani lucrati ca sa beneficieze de stagiu potential).
Chiar daca pe decizie e trecut 96 lei cred ca va primi tot 360 lei - pensia minima.
Decizia este cu plata drepturilor incepand cu 01.08.2014 , ajungand decizia dupa ce am incasat plata pe luna august am crezut ca este o greseala dar si pe luna septembrie am primit tot 350 lei .In afara de cuponul de pensie nu am nimic oficial asa ca speram sa ramana asa. Multumiri pentru raspunsuri.