avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Noul cod civil - servitutea de vedere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Noul cod civil - servitutea de vedere

Am construit in urma cu 17 ani o casa cu peretele pe hotar cu vecinii prin acordul verbal al celor trei membrii din familia cu care ne invecinam.Casa dispune de asemenea de ferestre spre vecini construite tot cu acordul verbal al acestora.In decursul celor 17 ani doi dintre membrii familiei cu care ne invecinam au decedat, respectiv proprietarii de drept de la care am primit acordul la momentul construirii casei.Mostenitorul de drept al celor decedati in urma efectuarii actelor succesorale,imi impune sa inchid toate ferestrele existente, si-mi spune ca s-a razgandit acum ca a devenit el proprietar.Doresc sa ma informati daca are acest drept ,acum dupa ce a devenit proprietar prin mostenire,avand in vedere faptul ca la vremea construirii casei el nu era proprietar de drept.
Cel mai recent răspuns: niscov , utilizator 09:24, 4 Septembrie 2014
Din pacate, deoarece persoanele care v-a dat consimtamantul VERBAL sunt decedate, nu aveti cum face dovada acestui consimtamant.
Din acest motiv, actualul proprietar, mostenitorul de drept al celor decedati, are dreptul legal de a va impune sa inchideti toate ferestrele existente pe calcanul casei, ferestre deschise spre proprietatea sa.
Mostenitorul este sotul proprietarei decedate.La vremea respectiva am primit si de la el acordul verbal.Cum pot demonstra acest lucru? Sa astup geamurile doar sub amenintarile sale,sau este nevoie de un act care sa decida lucrul acesta?Este logic ca nu puteam construi ferestrele fara acordul lor.Este normal ca dupa 17 ani sa fiu nevoita sa inchid aceste ferestre, asta insemnad sa modific intreaga casa in interior si exterior.Ce ma sfatuiti sa fac? VA multumesc!

Ultima modificare: Joi, 4 Septembrie 2014
niscov, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme vecinatati baranmariana baranmariana Buna ziua am cumparat o casa construita pe limita de proprietate,ca vecinatate pe una din parti fiind un teren viran;acum am aflat ca fostul proprietar cand ... (vezi toată discuția)
Distanta regulementara dintre o casa si gardul vecinului cmunteanu90 cmunteanu90 Buna ziua, In urma cu ceva timp am mostenit o casa, de curand m-am hotarat sa o scot la vanzare. Zis si facut. Au venit cateva persoane interesate sa cumpere ... (vezi toată discuția)
Fereastra baie calcan Adi1B Adi1B Buna ziua, Am mostenit o casa veche batraneasca care este lipita la calcan cu o vila cu 2 etaje. Intentionez sa daram casa batraneasca si sa construiesc o ... (vezi toată discuția)