avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Demisie in perioada CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Demisie in perioada CIC

Buna ziua, am o rugaminte ,a o prietena care a nascut anul acesta in luna iunie,si a depus actele pentru indemnizatie crestere copil,dar firma la care a lucrat a dat faliment. A fost chemata de catre director sa faca o cerere de demisie,intrebarea este daca a completat cererea de demisie ,dar ea este in CIC mai beneficiaza de indemnizatie? Prietena mea a lucra 12 luni inainte sa nasca .

Ultima modificare: Miercuri, 3 Septembrie 2014
visan elena, utilizator
Cel mai recent răspuns: visan elena , utilizator 15:34, 3 Septembrie 2014
Nu are nicio relevanta incetarea c.i.m. cu acordarea indemnziatiei pentru cresterea copilului, in situatia mentionata de dvs.

Insa in opinia mea, prietena dvs a gresit dandu-si demisia la solicitarea angajatorului, intrucat in acest caz nu poate beneficia de somaj.
Multumesc pentru raspuns. Ideea e ca acea firma unde lucra a inchis magazinele pe care le avea in Romania si ea a fost chemata de catre director si i s-au dat niste alternative. Primul a fost ca acele salarii compensatorii ,asa cum primeau colegii ei, ea le-ar fi primit dupa terminarea Cic-u de 2 ani,sau sa isi dea demisia si primea un bonus ce acopereau cei 2 ani de Cic o data cu ceilalti cleg care isi primeau si eu compensatiile.
Am inteles de la ea ca a semnat niste acte din care rezulta ca va primii si ea banii.
Daca si-a dat demisia dupa ce a depus actele pentru indemnizatie ,trebuie sa mearga undeva sa anunte ca a demisionat?
Nu trebuie sa mearga nicaieri sa anunte ca si-a dat demisia.

Angajatorul are obligatia , conform HG 500/2011, sa completeze si sa transmita in REVISAL , incetarea c.i.m. la data incetarii acestuia.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Septembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri,i-am transmis prietenei mele,si a spus ca nu este nici o problema daca nu mai beneficiaza de somaj,ei ii era teama ca nu va mai beneficia de indemnizatie,a crezut ca i se va anula dosarul depus,Mentionez ca ea a depus acel dosar la inceputul lunii august ,iar la sfarsitul lunii a fost contactata de catre reprezentantul magazinului.
Va multumesc inca o data, sunteti de mare ajutor.
1. In timp ce beneficiaza de indemnizatie pentru CCC nu poate sa obtina venituri profesinale fara sa i se suspende plata indemnizatiei.

2. Daca ii inceteaza contractul individual de munca (CIM) nu e nici o problema, va beneficia in continuare de indemnizatia pentru CCC, pana la incetarea CCC.

Alte discuții în legătură

Intrebare concediu cresterea copilului s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. Buna ziua! Am o prietena care este insarcinata in 7 luni si are o mica dilema: in prezent este angajata cu contract pe perioada determinata din decembrie ... (vezi toată discuția)
Conditii acordare somaj in cazul inchiderii cim de comun acord Siani Siani Fiti amabili si lamuriti-ma intr-o anume privinta: am o vechime de un an de zile la firma la care lucrez momentan si as vrea sa schimb acest loc de munca, ... (vezi toată discuția)
Cic și contractul de muncă pe perioadă determinată K. Melinda K. Melinda Bună ziua, Sunt însărcinată urmând să nasc cel mai probabil pe data de 19.06.2020, exact în data în care expiră contractul de muncă pe perioadă ... (vezi toată discuția)