avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Certificat De Handicap In Strainatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Certificat De Handicap In Strainatate

Buna ziua am 22 de ani nu lucrez si am diabet zaharat tip 1 insulinodependent de 3 ani . Locuiesc in austria graz de o luna . Vreau sa va intreb unde as putea sa merg pentru a obtine pensie de boala/ ajutor handicap aici in AUS ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:20, 3 Septembrie 2014
Pentru a putea beneficia de ajutoarele mentionate este necesar sa contactati autoritatile in domeniu din localitatea de domiciliu
Decizia/certificatul de incadrare in grad de handicap se emite de fiecare autoritate medicala in raport de normele distincte ale fiecarei tari,normele difera,la fel si gradele de incadrare afectiuni
Pentru a putea beneficia de ajutor de handicap,procedura este complexa ,in sensul ca trebuie initial ca afectiunea de care suferiti sa fie confirmata de autoritatea medicala,aceasta sa verifice daca afectiunea este prevazuta de normativele interne si in final sa hotarasca daca se emite document constator al gradului de handicap

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diabetul este o boala de handicap? MARIUS1000 MARIUS1000 În urmă cu 5 ani am fost diagnosticat cu diabet zaharat de tip 2, si cu insulină dependent,fac insulină de 4ori pe zii a câte 114 unități,am incercat si ... (vezi toată discuția)
Certificat handicap permanent jean1 jean1 Buna ziua ! Sant persoana cu handicap gr 1 accentuat ( diabet zaharat tip1 juvenil )si vreau sa stiu daca pot beneficia de certificat de handicap permanent, ... (vezi toată discuția)
Pensionare caz boala aleo1106 aleo1106 buna!..am 40 ani,de 13 ani sufar de diabet zaharat insulinodependent,am muncit 20 ani la electrica banat si as dori sa stiu daca pot sa optez pentru ... (vezi toată discuția)