avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau sa construiesc, cum obtin proprietatea asupra ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau sa construiesc, cum obtin proprietatea asupra terenului?

Bunicul meu are doua proprietati in provincie, una de 3000m unde locuieste familia unchiului (decedat) si una de 1000m unde locuieste el. Dupa decesul bunicii sa hotarat cu acordul mamei si al familiei unchiului(decedat) ca eu sa raman propietar pe cei 1000m.Pe acest teren vreau sa construiesc o casuta dar nu inainte de a intra legal in posesia celor 1000m. Ce ma sfatuiti sa fac (mentionez ca bunicul insista sa facem contract de vanzare cumparare). Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 09:57, 22 Mai 2009
Sa faceti contract de vanzare cumparare
Multumesc pentru sfat si promtitudine.Se poate face contract de vanzare cumparare chiar daca nu exista inca nici o succesiune?
contractul de vanzare-cumparare se poate incheia doar daca bunicul dvs. este prorpietarul terenului. Daca dansul figureaza ca proprietar nu trebuie ineplinita nici o alta formalitate.
Multumesc
Dacă nu este dezbătută moştenirea lăsată de bunica, ce era coproprietar asupra imobilului ce urmează a-l primi, atunci bunicul trebuie să facă mai întâi dezbaterea succesiunii după soţia sa, ceilalţi moştenitori să renunţe la moştenirea aceasta, astfel că întreaga avere succesorală a bunicii va intra în patrimoniul bunicului.
Apoi, acesta, în calitate de proprietar vă poate înstrăina imobilul. Atenţie la vânzare dacă nu se achită preţul! ;)

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil + terenuri fara dezbatere mostenire ContSters261356 ContSters261356 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti in ce conditii se poate vinde un imobil + terenuri ai caror titulari p actul de proprietate au decedat. Trebuie facuta ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare-cumparare. buna! tatal meu a decedat acum 20 de ani, fara sa se faca dezbaterea ... MMon MMon Buna! Tataul meu a decedat acum 20 de ani, fara sa se faca dezbaterea succesorala pt niste terenuri apartinand bunicilor. Fratele acestuia (decedat intre timp ... (vezi toată discuția)
Doresc sa cumpăr o casa și câteva terenuri ... Joseant Joseant Bună seara... Doresc sa cumpăr o casa și câteva terenuri dar proprietara nu are actele la zi. Nu are dezbătute monstenirile în cazul acesta după ... (vezi toată discuția)