avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la speta mea. Bunica mea doreste sa ne vanda 8 hectare de pamant mie si fratelui meu, cate 4 ha de fiecare. Mama noastra este de acord. Problema este ca pamantul figureaza pe 2 titluri de proprietate,cu diferite suprafete, unul al bunicii si unul al surorii sale decedate si dupa care nu s-a facut succesiunea. La notar se poate face contractul de vanzare cumparare intre noi si bunica pe baza celor 2 titluri sau trebuie ca bunica sa deschida succesiunea pt pamantul de pe cel de-al 3-lea titlu al surorii ei decedate din 2004? Se mai poate face succesiunea ? Va multumesc anticipat pt ajutor.
Cel mai recent răspuns: sd2010 , utilizator 16:14, 7 Ianuarie 2011
vali_ned a scris:

Problema este ca pamantul figureaza pe 2 titluri de proprietate,cu diferite suprafete, unul al bunicii si unul al surorii sale decedate si dupa care nu s-a facut succesiunea.


Cum adica? Este acelasi lot pe doua titluri sau sunt doua loturi diferite?

Cine o mosteneste pe sora bunicii?
Trebuie dezbatuta succesiunea dupa sora bunicii si trebuie sa vedeti cine o mosteneste. Daca a a vut copii, soti, nepoti s-ar putea ca ei sa o mosteneasca.
cititi mai o data mesajul si vedeti ca am specificat titluri cu suprafete diferite, e greu....
trebuie dezbatuta succesiunea dupa sora bunicii. decedata a avut copii, sot ? daca nu a avut copii, bunica o mosteneste, nu stiu daca singura..
Ultima modificare: Vineri, 7 Ianuarie 2011
gi-jane2, moderator
buna ziua.
avem doua titluri d eprorpietate, diferite.
momentan, bunica face cui doreste acte de proprietate pe suprafata de teren al carei proprietar este dansa.
pentru terenul al carei prorpietar a fost sora bunicii, va trebui dezbatuta succesiunea.
pentru acest aspect, mostenitorii surorii bunicii trebuie sa mearga la notar in vederea dezbaterii succesiunii .( sotul acesteia, descendentii sai , etc. ).

Alte discuții în legătură

Succesiune vali_ned vali_ned [b]Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la speta mea. Bunica mea doreste sa ne vanda 8 hectare de pamant mie si fratelui meu, cate 4 ha de fiecare. ... (vezi toată discuția)
Succesiune teren agricol vasiledanutdogaru vasiledanutdogaru Bunicul meu a avut 3 fete dintre care la momentul actual 2 sunt decedate .Una dintre ele nu a avut copii,iar cealalta un baiat decedat si el la randul lui. In ... (vezi toată discuția)
Acte teren agricol: succesiune sau uzucapiune? danimik danimik In 1991 tatal meu, fratele lui si verisoara lor au facut cerere (individual) la primaria din localitate pentru retrocedarea a 12 ha de teren agricol care au ... (vezi toată discuția)