avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la speta mea. Bunica mea doreste sa ne vanda 8 hectare de pamant mie si fratelui meu, cate 4 ha de fiecare. Mama noastra este de acord. Problema este ca pamantul figureaza pe 2 titluri de proprietate,cu diferite suprafete, unul al bunicii si unul al surorii sale decedate si dupa care nu s-a facut succesiunea. La notar se poate face contractul de vanzare cumparare intre noi si bunica pe baza celor 2 titluri sau trebuie ca bunica sa deschida succesiunea pt pamantul de pe cel de-al 3-lea titlu al surorii ei decedate din 2004? Se mai poate face succesiunea ? Va multumesc anticipat pt ajutor.
Cel mai recent răspuns: sd2010 , utilizator 16:14, 7 Ianuarie 2011
Bunica poate dispune liberă de terenul pe care îl are ea în proprietate dar mai întâi trebuie întabulat în cartea funciară. Nu se pot face vânzări direct de pe titlu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune vali_ned vali_ned [b]Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la speta mea. Bunica mea doreste sa ne vanda 8 hectare de pamant mie si fratelui meu, cate 4 ha de fiecare. ... (vezi toată discuția)
Succesiune teren agricol vasiledanutdogaru vasiledanutdogaru Bunicul meu a avut 3 fete dintre care la momentul actual 2 sunt decedate .Una dintre ele nu a avut copii,iar cealalta un baiat decedat si el la randul lui. In ... (vezi toată discuția)
Acte teren agricol: succesiune sau uzucapiune? danimik danimik In 1991 tatal meu, fratele lui si verisoara lor au facut cerere (individual) la primaria din localitate pentru retrocedarea a 12 ha de teren agricol care au ... (vezi toată discuția)