avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la speta mea. Bunica mea doreste sa ne vanda 8 hectare de pamant mie si fratelui meu, cate 4 ha de fiecare. Mama noastra este de acord. Problema este ca pamantul figureaza pe 2 titluri de proprietate, unul al bunicii, unul al surorii sale in viata (care este de acord) si unul al surorii sale decedate si dupa care nu s-a facut succesiunea. La notar se poate face contractul de vanzare cumparare intre noi si bunica pe baza celor 2 titluri sau trebuie ca bunica sa deschida succesiunea pt pamantul surorii ei decedate din 2004? Se mai poate face succesiunea ? Va multumesc anticipat pt ajutor.
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 21:27, 4 August 2010
buna ziua.
bunica va poate vinde ceea ce detine la acest moment.
pentru celelalte terenuri trebuie dezbatuta succesiunea.
bunica va poate vinde terenurile care sunt pe numele dansei.pt celalalt teren trebuie facuta succesiunea.
trebuie dezbatuta mai intai succesiunea dupa sora decedata a bunicii, bunica sa accepte succesiunea si apoi sa va vanda ceea ce detine.. la fel si sora in viata a bunicii..multa bafta!
avocat Petre Enache
Daca sora decedata a bunicii a detinut un TP in care figureaza aceleasi terenuri care se regasesc in TP-ul bunicii, nu cred ca se pot vinde fara succesiune dezbatuta.
Dar cum s-au eliberat doua Titluri pentru aceleasi suprafete?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune vali_ned vali_ned Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la speta mea. Bunica mea doreste sa ne vanda 8 hectare de pamant mie si fratelui meu, cate 4 ha de fiecare. Mama ... (vezi toată discuția)
Recuperarea mostenirii ContSters278009 ContSters278009 Am dupa bunicii din partea tatalui 3 hectare pamant arabil si 11 arii de padure. Titlul de proprietate este pe numele bunicului , dar in posesia unui var , ... (vezi toată discuția)
Acte teren agricol: succesiune sau uzucapiune? danimik danimik In 1991 tatal meu, fratele lui si verisoara lor au facut cerere (individual) la primaria din localitate pentru retrocedarea a 12 ha de teren agricol care au ... (vezi toată discuția)