avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperarea mostenirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperarea mostenirii

Am dupa bunicii din partea tatalui 3 hectare pamant arabil si 11 arii de padure.
Titlul de proprietate este pe numele bunicului , dar in posesia unui var , care le detine .Bunicii au murit , au avut 3 copii, din care tatal meu si o matusa au decedat.
Cealalta matusa in viata vrea sa deschida succesiune dupa bunici sa se imparta cele doua titluri de proprietate in 3 parti, deoarece au fost 3 copii.
Vrea sa beneficiem fiecare nepot de partea cuvenita dupa parinti , din mostenirea buniciilor.
Varul care detine titlurile de proprietate in original nu e de acord, dar daca deschidem succesiune , nu trebuie sa se imparta la urmasii bunicilor respectiv la 3 ?
Buna ziua,
Va trebui ca unul din urmasii directi sau prin reprezentare *adica copil al unuia din fratii decedati) sa deschida in instanta aceasta procedura de dezbatere a succesiunii.
Chiar daca cel care detine titlurile nu este deacord cu aceasta, si va fi parat, instanta poate sa-i solicite sa prezinte titlurile sau dumneavoastra, reclamantul, sa solicitati printr-o adresa de la instanta, emiterea de copii de pe titluri de catre primaria unde se afla terenurile.
Multa bafta!
av. Gabriel Klein Kiritescu
Ce vrea varul Dvs nu are importanta.
Deschideti succesiunea si fiecare mostenitor va primi ceea ce i se cuvine legal.
multumesc
Procedati la dezbaterea succesorala si la partajare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa bunici tudorache_alyna tudorache_alyna Buna ziua! As dori cateva lamuriri, daca se poate, cu privire la dezbaterea succesiunii si impartirea bunurilor mobile si imobile ce au apartinut bunicilor ... (vezi toată discuția)
Procedura dezbatere succesiune elenacomanbz elenacomanbz mama a murit akum 2 ani si avem o casa si citeva terenuri mostenire de la bunica din partea mamei care este procedura de dezbatere amosteniri/???ele au fost 2 ... (vezi toată discuția)
Cedare mostenire Iosua Iosua Tata si matusa mea imi pot ceda partea de teren la un notar contra unei sume de bani? Terenul si casa este pe numele strabunicului meu. (vezi toată discuția)