avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune teren agricol

Bunicul meu a avut 3 fete dintre care la momentul actual 2 sunt decedate .Una dintre ele nu a avut copii,iar cealalta un baiat decedat si el la randul lui. In viata a ramas doar mama. Am primit un titlu de proprietate pentru un teren de aproximativ 1.81 ha.Pentru a intra in posesia acestui teren ,ce acte ar fi necesare pentru inceperea procesului de succesiune?

Cu respect

dogaru vasile danut
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 16:50, 31 Mai 2015
Succesiunea trebuie deschisa de catre mama dvoastra la un notar din localitatea unde a vut ultimul domiciliu tatatl ei,
Acte necesare: act de identitate al mamei, certificat de nastere, certificat de casatorie, certificat de deces al bunicului, titlul de proprietate, certificatele de deces ale surorilor.
Mai sunt necesari 2 martori care sa fi cunoscut familia.
Trebuie facuta succesiunea si dupa cele 2 surori ale mamei.
Trebuie chemat si sotul surorii decedate deoarece mosteneste o cota parte din proprietatea sotiei decedate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune vali_ned vali_ned Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la speta mea. Bunica mea doreste sa ne vanda 8 hectare de pamant mie si fratelui meu, cate 4 ha de fiecare. Mama ... (vezi toată discuția)
Succesiune staiculuci staiculuci Bună ziua In februarie 2000 a decedat bunica mamei mele.Ea a avut 4 copii(3 fete si 1 băiat) dintre care doar 2 copii mai sunt in ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate dezbatere mostenire gabiconstanta gabiconstanta bunicii mei nicolae si anica au avut 4 fete .--ionica , nela , lia , tudorita . in anul 1970 bunicul nicolae a decedat - sa facut succesiune - au ... (vezi toată discuția)