avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Minimul pe economie la 4 ore lucrate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Minimul pe economie la 4 ore lucrate

Buna ziua,
Ma scuzati ca va deranjez cu o intrebare unde nu am gasit un raspuns concret in tot internetul, cat este salarul net primit daca ma voi angaja part time (4ore pe zi) cu salariul brut de 900 ron (minimul pe economie) si ce dezavantaje am fata de full time.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Septembrie 2014
DARIUS86, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:52, 3 Septembrie 2014
1. daca este functie de baza , salariul net este :670 lei
[ link extern ]

2. daca nu este functie de baza, salariul net este : 630 lei
[ link extern ]

3. Dezavantaje nu sunt prea multe , intrucat salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile. (art.106 alin.1 C.mun.)

4. Durata timpului de munca partiala afecteaza numai stagiu de cotizare la somaj. Potrivit art. 34 alin.1 ^2 din Legea 76/2002, pentru persoanele încadrate cu contract individual de muncă cu timp parţial, stagiul de cotizare prevăzut la alin. (1) lit. a) se stabileşte proporţional cu timpul efectiv lucrat, prin cumularea stagiilor realizate în baza contractelor individuale de muncă cu timp parţial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract determinat 6 ore pe zi ionut_negoita89 ionut_negoita89 Buna ziua, am si eu o nelamurire ,daca m-am angajat la 6 ore am aceleasi drepturi ca cel angajat cu 8 ore sau se considera munca part-time la 6 ore? 4 ore ... (vezi toată discuția)
Cim cu 4 ore afecteaza vechimea in munca? Anamaria1313 Anamaria1313 Buna ziua, Tinand cont ca sunt incadrata cu 4 ore ma intreb daca la stagiul de cotzare ca si vechime, nu ca si contributie, ma va afecta la calculul pensiei, ... (vezi toată discuția)
Angajare cu jumatate de norma Maximus95 Maximus95 Buna ziua,am o nelamurire si as vrea sa aflu un raspuns de la dmv. Am primit o oferta de la o persoana care se ocupa de curierat ,mi sa spus ca voi fi ... (vezi toată discuția)