avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare cu jumatate de norma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare cu jumatate de norma

Buna ziua,am o nelamurire si as vrea sa aflu un raspuns de la dmv.

Am primit o oferta de la o persoana care se ocupa de curierat ,mi sa spus ca voi fi angajat la PFA cu contract part time (4ore),i-ar programul de lucru nu e fix pot sa fie 2 ore 4 ore 6 ore ..insa voi primi ,,leafa'' ca si un salariat cu norma intreaga..acum am niste nedumeriri de la care as vrea raspuns

Fiind in contract cu jumatate de norma,cotizarile la Sanatate,CAS,Somaj etc. vor fi mai mici ca si la contract cu norma intreaga ? si daca o sa am concedu medical nu o sa fie platit cu 75% asa cum il au ceilalti angajati cu norma intreaga

a doua intrebare este daca bineinteles am dreptul la CO,Sporuri etc...si care ar fi dezavantajele unui astfel de contract pe termen lung
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:21, 21 Iulie 2015
Concediul medical va fi platit in procentul in care este prevazut de legislatia in materie, insa va fi raportat la veniturile realizate de catre dvs.

art.106 C.mun.
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
(2) Drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.

Prin urmare, aveti dreptul la CO cu o durata minima de 20 de zile lucratoare.

Singuriul dezavantaj ar putea fi ca stagiul de cotizare la somaj este calculat proportional cu durat timpului de munca.

De exemplu, 2 ani de zile lucrati cu timp partial de 4 ore/zi inseamna un stagiu de cotizare de 12 luni la somaj, exact cat prevede Legea nr.76/2002 ca stagiu minim de cotizare in ultimele 24 de luni premergatoare depunerii actelor la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim cu timp de 8ore redus la 4ore kisstimea kisstimea care sunt dezavantajele CIM cu 4 ore fata de 8 ore?angajatorul meu doreste sa reduca durata de ore in CIM se beneficiaza de maternitate in caz de CIM la 4ore? (vezi toată discuția)
Indemnizatie co pentru cim de 4 ore/zi corneliacr corneliacr Buna ziua...suntem o asociatie de proprietari si avem angajata femeie de serviciu cu 4 ore/zi, salariu brut 950 lei. Durata concediului de odihna este de 21 ... (vezi toată discuția)
Timp partial de lucru danabode danabode Buna, Daca in acest moment am doua joburi cu timp partial de lucru, unul cu 4/zi, respectiv 2/zi, cum se calculeaza vechimea in munca. Daca mai puteti ... (vezi toată discuția)