avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM cu timp de 8ore redus la 4ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM cu timp de 8ore redus la 4ore

care sunt dezavantajele CIM cu 4 ore fata de 8 ore?angajatorul meu doreste sa reduca durata de ore in CIM
se beneficiaza de maternitate in caz de CIM la 4ore?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 10:18, 11 Iulie 2009
Dezavantaje sunt mai multe. In cazul care va intereseaza raspunsul este da. Important este sa aveti venituri profesionale, indiferent de numarul orelor lucrate.
Edit: Intr-adevar, nici eu nu am inteles ce am scris :) In cazul DESCRIS care va intereseaza raspunsul este da.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Iulie 2009
pakos, utilizator
Da! Beneficiaza de indemnizatie de maternitate.
Printre dezavantaje se numara si "probabila micsorare a venitului".
Salariatul încadrat cu contract de muncă cu timp parţial se bucură de drepturile salariaţilor cu normă întreagă, în condiţiile prevăzute de lege şi de contractele colective de muncă aplicabile.

Pentru a beneficia de concediu si indemnizatie de maternitate, asigurata trebuie sa aiba un stagiu de cotizare de minim 1 luna realizat in ultimele 12 luni anterior primei zile de concediu medical inscrise in certificatul medical.
alte dezavantaje:
stagiu de pensie afectat
stagiu de somaj afectat
punctul de pensie afectat

Si mai trebuie sa stiti ca la program partiual este interzisa efectuarea de ore suplimentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație gravida Alledorel Alledorel As vrea sa stiu daca Sotia mea poate beneficia de indemnizație pentru gravide daca a lucrat doar 4 luni din ultimele 12? Am citit pe un site ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate dupa 1-2 luni cotizatie milanamai milanamai Va rog sa imi dati un raspuns avizat pentru situatia in care ma aflu: dupa 3 ani vechime in invatamant am o intrerupere in cartea de munca de 11 luni. din ... (vezi toată discuția)
Conditii de acordare a prenatalului si postnatalului raducanucornelia raducanucornelia as dori un raspuns in legatura cu acordare prenatalului si postnatalului care este ultima lege in acesata legatura? cat trebuie sa ai pe cartea de munca ca ... (vezi toată discuția)