avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Greseala in Certificatul de Botez
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Greseala in Certificatul de Botez

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema:

Acum cateva zile mi-a fost eliberat Certificatul de Botez de catre biserica unde am fost botezat in Judetul Calarasi. Preotul mi-a spus ca nu a gasit documentul in arhivele bisericii (el preluand mai tarziu biserica si incepand o noua arhiva) si mi-a cerut o copie dupa Certificatul de Nastere pentru a-mi elibera un nou Certificat de Botez.
Problema este ca acum, la cateva zile dupa ce mi-a fost eliberat actul am descoperit ca numele mamei este gresit (in loc de Ionica este scris Ioana).
Acest certificat, impreuna cu cel de nastere si alte doua documente imi trebuie apostilate si traduse fiindu-mi necesare la savarsirea unei casatorii mixte in Peru.
Am inteles ca inainte de apostilare, Certificatul de botez trebuie avizat de Secretariatul de Stat pentru Culte, iar pentru a face asta trebuie sa prezint si o copie dupa Certificatul de Nastere.
Sunt sigur ca cererea de avizare imi va fi respinsa pe motiv ca numele mamei este diferit pe cele 2 certificate.
Ce este de facut in acest caz, unde pot schimba Certificatul de Botez? Nu am domiciliul in Calarasi dar ma pot deplasa pentru cateva zile acolo sa rezolv situatia daca este cazul.

Cel mai recent răspuns: Rezolvatorul , Consilier juridic 19:07, 3 Septembrie 2014
buna ziua,

din pacate, numai emitentul poate sa modifice eroarea materiala...astfel incat va trebui sa mai faceti un drum la Calarasi..

succes!
Ultima modificare: Miercuri, 3 Septembrie 2014
gi-jane2, moderator
Solicitati autoritatii duhovnicesti care a emis certificatul de botez in care este strecurata eroarea materiala referitor la numele mamei ,sa anuleze primul certificat si sa va elibereze un nou certificat de botez-corect completat
Daca va puteti deplasa la Calarasi fara prea mari eforturi ( sa nu veniti din Peru) este cel mai simplu mod. Preotul respectiv va va elibera alt certificat de botez in cateva minute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept si religie.... Marius Bote Marius Bote Bună ziua. Va punem oîntrebare mai delicata. Drept si religie. Un preot, refuza sa imi elibereze certificatul de Botez al nepotelului meu. Pentru un Botez ... (vezi toată discuția)
Cum dovedesc/atest proprietatea pt. mormintul familiei din 1800 si pina in prezent?nu am act, dar a fost ingrijit continuu Balaurul Balaurul Buna ziua, Mica mea problemă este urmatoarea: Străbunii mei, oameni destul de avuţi şi pioşi au contribuit în anii 1800 la ctitorirea unei biserici ... (vezi toată discuția)
Paternitate ContSters88252 ContSters88252 in situatia in care nu sant tata prezumtiv ,dar mama copilului l-a inregistrat la primarie indicandu-ma pe mine ca tata, a fost eliberat actul de nastere ... (vezi toată discuția)