avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

paternitate

in situatia in care nu sant tata prezumtiv ,dar mama copilului l-a inregistrat la primarie indicandu-ma pe mine ca tata, a fost eliberat actul de nastere in care la rubrica tata este trecut numele meu (in Romania cu o "mica taentie" se rezolva totul) ce solutii pentru radierea numelui si prenumelui meu din certificatul de nastere a minorului?
-actiune in tagaduirea paternitatii nu pot face deoarece nu exista prezumtia de paternitate
- contestarea recunoasterii nu pot face pentru ca nu am recunoscut copilul in fata ofiterului de stare civila
ce se poate face?

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:53, 15 Ianuarie 2013
Ziceti ca nu sunteti tata prezumtiv.. inseamna ca nu sunteti casatoriti si daca v-ati trezit cu un copil fara sa il reconoasteti si fara o actiune in instanta, sunteti indreptatit sa formulati o plangere penala
ramane intrebarea..ce actiune in instanta trebuie sa promovez pentru a-mi fi radiat numele de pe Certificatul de nastere al copilului?
Daca nu sunteti sotul mamei, asadar nu puteti tagadui paternitatea si nici nu ati recunoscut copilul sa aveti de ce contesta, va adresati instantei ca aceasta sa constate nulitatea actului de nastere.
Puteti sa va adresati politiei cu plangere impotriva ofiterului care a inregistrat copilul, daca se dovedeste intemeiata plangerea, certificatul se va anula.

Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
exista posibilitatea ca in acest caz rectificarea sa poata fi facuta de primar?
Prin rectificare se indreapta o eroare materiala strecurata in act, data nasterii scrisa gresit, vrea cifra din cnp, vreo greseala in scrierea numelui, ori cand e vorba ca un copil sa aiba tata sau nu ( eventual ii poarta si numele acelui tata), nu e vb de eroare materiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate veronika2008 veronika2008 Buna tuturor. Am si eu o problema. Am conceput un copil in timpul casatoriei cu altcineva. Sunt in 6 luni si tatal biologic ameninta cu revendicarea copilului. ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii - mai complicat dana242000 dana242000 Buna ziua, sunt noua pe acest forum si as vrea sa va adresez o intrebare: sunt in plin proces de divort si custodie cu sotul - in urma casatoriei a ... (vezi toată discuția)
Contestarea filiatiei/recunoasterii miruna.c miruna.c A s-a casatorit cu B, B fiind insarcinata in 6 luni A stia ca nu este tatal copilului, totusi, il recunoaste trecandu-l pe numele lui Acum B introduce ... (vezi toată discuția)