avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de proprietati poate prelua utilitatile?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de proprietati poate prelua utilitatile?

Buna ziua,va comunic ca azi am vazut un afis lipit pe usa de la intrare in bloc in care scrie asa ``In date de 10.09.2014 se convoaca adunarea generala a proprietarilor de apartamente. Adunarea generala va avea loc la sediul asociatiei. Ordinea de zi: preluarea de catre asociatie a celor 6 scari de bloc de la societatea de apa deoarece au restanta la plata intretinerii.``
Nelamurirea mea este urmatoarea asociatia poate sa preia utilitatile in caz daca daca blocul nostru are contract separat cu ei?.Noi la asociatie platim gunoiul, femeia de servici, si apa meteorica....Utilitatile le platim separat.
As fi vrut sa ne scoatem de la asociatie pt ca nu fac nimic pt noi, dar avem cativa vecini batuti in cap care nu vor.....:(
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:24, 3 Septembrie 2014
Modul de formulare a ordinii de zi este neinteligibil. Reveniti dupa adunare si vom vedea ce este de facut.
Intr-adevar, prima intrebare este de neinteles ce vrea sa insemne aceasta .....preluare de utilitati.

La a doua chestiune, vecinii dv. nu sunt batuti in cap, ba dimpotriva.
Chiar daca iesiti ca membru al asociatiei din asociatie, obligatiile dv. raman neschimbate, dar va pierdeti niste drepturi si anume: a vota in AG si a fi ales in conducerea asociatiei.
As fi vrut sa ne scoatem de la asociatie pt ca nu fac nimic pt noi

Aveti dreptul sa solicitati sa nu mai fiti membru proprietar,dar modificarea statutului dv nu va exonereaza de obligatia achitarii obligatiilor catre asociatia de proprietari
Omiteti aspectul esential ca locuiti in imobil de locuit in comun,iar asociatia de proprietari detine obligatia intretinerii si reparatiei tuturor partilor comune de constructii si instalatii din imobil,pe care niciun proprietar nu le intretine si nu le repara din proprie initiativa,existand dispute si opinii privitor la cui revine de intretinut intrarea si cui tarasa-cel de la parter invoca ca nu are treaba cu acoprisul,iar cel de la ultimul etaj nu este deranjat de trantitul usii de acces in imobil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere din asociatia locatarilor Adina_dd Adina_dd Buna ziua! As dori sa stiu cum as putea sa imi platesc eu toate cheltuielile de la bloc, fara a mai depinde de asociatia de locatari. Administratorul blocului ... (vezi toată discuția)
Garaj si teava care curge lumicluj lumicluj Buna seara. Va urmaresc de mult, acum am si eu o problema si va cer ajutorul. Sunt proprietara unui garaj proprietate personala aflat la subsolul unui bloc cu ... (vezi toată discuția)
Care sunt obligatiile mele fata de asociatia de proprietari? marinelapolescu marinelapolescu buna, am cumparat un spatiu comercial la parterul unui bloc. Am contracte separate la gaz, curent, apa, etc. am intrare separata, deci nu folosesc spatiile ... (vezi toată discuția)