avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum poate tatal dupa divort sa obtina domiciliul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum poate tatal dupa divort sa obtina domiciliul minorului la el mai ales daca locuieste in strainatate?

Buna ziua, am o intrebare: Dupa divort la notar , unde s-a stabilit ca fiul sa ramana la domiciliul mamei, iar tatal sa plateasca 25% din salariul lui net pensie alimentara, dar mama nu detine un domiciliu stabil, ea locuind la domiciliul tatalui amantului ei, impreuna cu acestia. Tin sa precizez ca ea a comis adulter, a parasit domiciliul conjugal impreuna cu minorul. iar tatal are drept de vizita de cate ori doreste si consimte ca este nevoie. Problema este ca tatal locuieste si munceste legal in strainatate si ar dorii sa se stabileasca domiciuliul minorului la el. Locuieste in chirie intr-un apartament cu 3 camere, singur, si isi doreste sa isi recupereze copilul. Ce se poate face din punct de vedere legal si ce cai de atac sunt posibile? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 11:43, 8 Septembrie 2014
Actiune in instanta pentru stabilirea domiciliului minorului.

Se va face ancheta sociala la domiciliul tatalui si la domiciliul mamei.
Deci este posibil ca tatal, care este cu mult dezavanjat de divort sa isi obtina copilul? tin sa precizez ca el trimite lunar, suma minima de 100 de euro plus pachet cu hainute, jucarii rechizite si ce mai are nevoie minorul, iar concubinul fostei sotii este un incult care invata copilul numai prostii, in tine seara prin baruri si terase pana tarziu la 12-1 noaptea, minorul avand varsta de 5 anisori. Isi posteaza poze pe facebook la profilul lui cu minorul de multe ori in pielea goala, la baie la plaja etc, ideea este ca nu are dreptul banuiesc sa faca asa ceva , mai ales fara sa ceara permisiunea tatalui. Cand tatal merge de ziua copilului acasa este obligat sa petreaca in familia lor, unde este mereu atacat verbal ca minorul este al lor si il invata sa ii spuna tatalui pe nume si nu TATI cum ar fii normal. Acel om este terminat, il cunosc de multa vreme e un om bun si isi iubeste copilul dar fosta sotie il santajeaza mereu ca ii i-a copilul, ca ii i-a dreptul de vizita, ca il decade din drepturi. este asa de usor sa decazi un parinte din drepturi? Va multumesc
cum ar trebui sa procedeze tatal ca sa intenteze actiunea judecatoreasca si ce acte sunt necesare? poate contacta un avocat sa se ocupe de tot ce este necesar?
Ultima modificare: Joi, 4 Septembrie 2014
gi-jane2, moderator
Din pacate sansele dvs sunt foarte mici pt a fi stabilit domiciliul minorului la domiciliul dvs .Nu ati precizat ce varsta are minorul si varsta este un aspect important,practica instantelor este in general sa se stabileasca domiciliul copiilor la domiciliul mamei.Un dezavantaj poate fi si faptul ca aveti domic. in alta tara se poate considera ca minorul va fi scos din mediul in care este obisnuit .
A precizat, 5 ani.. insa sansele sunt intr-adevar mici, f mici.
sunt constient ca sansele sunt foarte mici, insa tatal ii poate oferii copilului un trai mult mai decent intr-un mediu primitor, si o educatie mult mai buna. Nu pot sa cred ca instanta ar alege ca in interesul minorului sa aibe castig de cauza mama care este o ..... sa nu folosesc alte cuvinte.... si se foloseste de acel copilas doar ca o sursa de venit din partea tatalui. Sau tatal ar trebui sa renunte la tot ce a cladit si a muncit sa le ofere lor o viata mai buna? Sa nu uitam de faptul ca mama a calcat stramb, s-a culcat cu un strain si a parasit domiciliul impreuna cu copilul pentru a fii impreuna cu acel individ . Imi pare rau daca gresesc dar eu personal cred ca minorul ar avea sanse mult mai bune daca ar locui cu tatal sau, acolo ar avea parte de bunicii lui adevarati care locuiesc la un bloc departare de el. si sunt foarte multe lucruri de adaugat, dar prefer sa nu o lungesc prea mult si sa nu intru in detalii. Pe scurt tatal are sanse foarte mici. chiar nule sa spunem asa. Va multumesc

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara si dreptul la vizite ruximani ruximani Buna ziua, vorbesc in numele fratelui meu, care are probleme cu fosta prietena cu care a trait timp de 4ani si au locuit la dom. fratelui ,rezultand un ... (vezi toată discuția)
Tatal refuza sa-si dea acordul lilicu lilicu - divortul a fost anul trecut in ianuarie , pe vechiul cod, si mama are custodia copilului , tatal are drept de vizita - mama sa recasatorit cu un cetatean ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor, mama plecata in strainatate ciorba ciorba Sunt divortat, am hotarare pentru program de vizita, custodie comuna, am dat in judecata mama pentru ca a plecat in strainatate si a lasat minorul la mine fara ... (vezi toată discuția)