Dupa divort la notar , unde s-a stabilit ca fiul sa ramana la domiciliul mamei, iar tatal sa plateasca 25% din salariul lui net pensie alimentara, dar mama nu detine un domiciliu stabil, ea locuind la domiciliul tatalui amantului ei, impreuna cu acestia. Tin sa precizez ca ea a comis adulter, a parasit domiciliul conjugal impreuna cu minorul.
Nu s-a stabilit de catre nimeni din afara , ci parintii s-au inteles ca minorul sa locuiasca cu mama, ori tatal cand a fost de acord, stia ca mama a comis adulter ( nu ca ar fi contat in instanta cand era vb de domiciliul copilului), ca a parasit locuinta conjugala, ca nu avea un domiciliu stabil.
Ori acum s-a razgandit..dupa ceva vreme de la divort.
Sa zicem ca s-au schimbat imprejurarile in care initial a fost de acord, e de parere ca minorului nu ii e bine acolo unde e si ar vrea sa stea cu el.. aveti o problema mare in a proba cele spuse aici si chiar daca ati proba, nu stiu cat ar cantari in luarea unei decizii favorabile. ( au fost cazuri cand mama era schizofrenica si instanta tot a incredintat copilul ei).
Vor fi efectuate in cauza anchete psihosociale si la dvs si la mama ( acolo unde sta), nu stiu cat se va lamuri asistenta sociala de " cat de rau ii e copilului in acea familie".
Cum veti dovedi ca interesul copilului e sa se mute la tata, ca ii va fi mai bine acum si pt viitor acolo ? Din ce ati scris nu reiese.
Copilul de abia s-a obisnuit intr-un mediu, nu stiu cat ii fac bine copilului toate schimbarile astea.. Acum tatal locuieste in 3 camere, poate maine il da afara de la job si nu gaseste curand, va trebui sa se mute..
E firesc sa nu vrea sa isi lase tatal sa plece, nu stiu care va fi situatia cand se va trezi in strainatate fara mama lui langa el.
Eu sunt de parere sa il ia cu binisorul.. sa incerce sa il ia in vizita in strainatate, daca mama nu e de acord, poate cere in instanta. In timp, poate cere si schimbarea domiciliului.
Daca acum ar cere ca domiciliul copilului sa fie la el si pierde, abia cand va avea alte elemente de noutate, va putea cere din nou schimbarea domiciliului.
Hotararile cu privire la minori, nu au caracter de lucru judecat, ins anu puteti cere acelasi lucru imediat pe aceleasi probe( pe care nici nu prea le aveti).
Judecatorul nu traieste cu sotia si iubitul in casa sa vada cum se poarte cu el si daca e in interesul lui ( al copilului) sa stea cu mama, el se pronunta pe baza probelor din dosar.. aici trebuie lucrat , sa stranga probe concludente pt a dovedi ca interesul copilului e sa locuiasca cu tatal.